Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Har jeg psoriasis i neglene?

Spørgsmål:

Kære Merete,

Da jeg har de omtalte negleforandringer i nogle af fingerneglene og kun her, og de ikke har været forudgået af fodsvamp, kan man så være forholdsvis sikker på at det er psoriasis i neglene?

Hilsen en spørger.

Svar:

Kære spørger.

Psoriasis i negle og neglesvamp kan ligne hinanden til forveksling, og det er ikke altid muligt ud fra negleforandringerne alene at skelne de to sygdomme. Negleforandringerne ved både svamp og psoriasis kan være misfarvede, fortykkede negle, der løsnes i siderne. Ved psoriasis kan man desuden ofte se et fingerbøl-prik-lignende mønster eller olie-lignende pletter i neglen.

Det er ikke muligt for mig med sikkerhed at afgøre, om forandringerne i dine fingernegle skyldes psoriasis eller neglesvamp, da det kræver, at man ser neglene. Men umiddelbart vil jeg dog tro, at det er din psoriasis, som også påvirker neglene. En hudlæge vil kunne afgøre dette mere nøjagtigt, og i tvivltilfælde kan udføres en svampeundersøgelse.

Med venlig hilsen

Merete Hædersdal,

speciallæge.

Sidst opdateret: 29.04.2004
Annonce