Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Findes der en billig form for behandling af neglesvamp?

Spørgsmål:

Hej Merete,

Jeg har haft neglesvamp i 3 år nu. Det startede i sommeren 2001 og nu vil det bare ikke gå væk. Jeg har desværre ingen penge, så jeg kan købe noget der kan bruges imod det. Hvad skal jeg gøre?

Er der evt. en billig løsning?

M.v.h en spørger

Svar:

Kære spørger.

Du vil gerne vide, om der findes en billig form for behandling af neglesvamp?

Der findes flere indregistrerede tabletbehandlinger for neglesvamp, bl.a. terbinafin, itraconazol og fluconazol. Ofte kan disse behandlinger med fordel anvendes i kombination med en medicinsk neglelak, der også indeholder et svampedræbende middel (amorolfin, ciclopiroxolamin). Alle ovennævnte præparater er receptpligtige, og priserne svinger mellem ca. 1300 kr. - 2000 kr. for tabletbehandlingerne. Da den offentlige sygesikring giver tilskud til behandlingerne, bliver din egenbetaling ca. 1000 kr., dog bliver prisen billigere, hvis du får anden tilskudsberettiget medicin..

Desværre findes der mig bekendt ingen billigere behandling, som samtidig er veldokumenteret og effektiv. Naturpræparater og svampedræbende cremer/salver/olier/væsker er sædvanligvis ikke tilstrækkeligt effektive, bl.a. fordi de ikke trænger langt nok ned i neglen til at kunne kurere svampen

Det billigste, du kan gøre, er at fjerne (klippe/nedfile) synligt syge neglevæv, evt. ved hjælp fra en fodterapeut. Efterfølgende kan du smøre den underliggende hud med en svampedræbende creme (fås i håndkøb). Dette vil dog ikke kunne fjerne neglesvampen, men måske kan du holde infektionen i ro.

Held og lykke.

Med venlig hilsen

Merete Hædersdal,

speciallæge.

Sidst opdateret: 29.04.2004
Annonce