Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Kan man have neglesvamp i 10 år?

Spørgsmål:

Kære Merete,

Jeg har i rigtig mange år haft en grim lilletånegl. Den er stærkt fortykket og har haft en ru overflade, som har været hvid/lys gullig. For nylig begyndte neglen af kunne løftes lidt fra det underliggende hudlag. Der er desuden noget mørkt under neglen, som kunne minde om størknet blod, bortset fra at det er forholdsvist blødt. Mit spørgsmål er, hvor længe man kan have neglesvamp (hvis det er det jeg har) før neglen begynder at løsne sig? Hvis det viser sig at være neglesvamp, har jeg efter hvad jeg kan regne ud, haft det i hen mod 10 år?

Hilsen en spørger

Svar:

Kære spørger.

Du spørger, hvor længe man kan have neglesvamp før neglen løsner sig?

Du har ret i, at neglesvamp kan vise sig ved, at neglen løsnes fra neglelejet, men neglesvamp behøver ikke altid at vise sig på denne måde. Hvis neglesvamp viser sig ved løsning af neglen, kan det både indtræde tidligt i forløbet – evt. som et af de første tegn – men også sent i forløbet, måske først efter mange måneder.

Du skal være opmærksom på, at der kan være andre årsager end neglesvamp til at en negl løsner sig. Særlig hyppigt er tryk fra fodtøj, ligesom slag og traumer samt visse hudsygdomme også kan påvirke neglene.

Du beskriver, at der under din negl ses et mørkt område. Jeg synes bestemt, du skal kontakte din læge med henblik på, at få dette undersøgt nærmere.

Med venlig hilsen

Merete Hædersdal,

speciallæge.

Sidst opdateret: 29.04.2004
Annonce