Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Har jeg neglesvamp?

Spørgsmål:

Kære Merete,

Jeg har længe haft gullige storetåsnegle, de er umulige at klippe- de er simpelthen så tykke/seje, at det er lige som om der er et ekstra lag af noget der er hvidt.

Kan det være svamp ?

Hilsen en spørger.

Svar:

Kære spørger.

Du vil gerne vide, om dine negleforandringer kan skyldes neglesvamp?

Ja, neglesvamp kan vise sig ved fortykkede, gule negle, som har hvidlige forandringer på neglenes overside. Det er dog ikke muligt med det blotte øje at afgøre, om forandringerne skyldes neglesvamp, da der også kan være andre årsager; bl.a. kan hudsygdomme, slag og traumer også påvirke neglene.

For at få afklaret, om du har neglesvamp, vil jeg derfor tilråde dig, at du får foretaget en svampeundersøgelse, hvor lidt materiale fra neglens forandrede område skrabes af og undersøges i laboratoriet. En sådan undersøgelse kan du få foretaget hos din egen læge eller hos en hudlæge. Svar på undersøgelsen foreligger som regel efter 2 uger, men det kan dog i nogle tilfælde tage længere tid, inden det endelige svar foreligger. Denne undersøgelse vil afklare, om du fortsat har neglesvamp

Med venlig hilsen

Merete Hædersdal,

speciallæge.

Sidst opdateret: 29.04.2004
Annonce