Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Er der noget til hinder for at anvende neglelak sammen med medicinsk tabletbehandling?

Spørgsmål:

Kære Merete,

Jeg er i behandling mod neglesvamp (lamisil). Da dette er en langvarig proces og sommeren står for døren, vil jeg gerne vide, om jeg kommer til at forlænge behandlingen ved at bruge neglelak her til sommer, for at skjule de grimme hvide/gule negle.

Det jeg tænker på er, om det tager længere tid, hvis jeg dækker neglene, så de ikke kan ånde?

Hilsen en spørger.

Svar:

Kære spørger.

Du vil gerne vide, om der er noget til hinder for at anvende almindelig neglelak sammen med medicinsk tabletbehandling for neglesvamp?

Dit spørgsmål er meget relevant, da negleforandringer som led i neglesvamp er til stor gene for mange mennesker, der derfor ønsker at skjule deres negleforandringerne ved anvendelse af en almindelig farvet neglelak.

Til behandling af neglesvamp kan anvendes flere forskellige tabletbehandlinger, bl.a. terbinafin (indholdsstoffet i lamisil), itraconazol og fluconazol. Ofte kan disse behandlinger med fordel anvendes i kombination med en medicinsk neglelak, der også indeholder et svampedræbende middel (amorolfin, ciclopiroxolamin). Alle ovennævnte præparater er receptpligtige.

Hvis man anvender den medicinske neglelak, kan det ikke anbefales samtidigt at anvende anden neglelak, da der ikke eksisterer nogen dokumentation omkring dette. Desværre vides det således ikke, om en almindelig farvet neglelak vil forringe effekten af den medicinske neglelak.

Hvis man ikke anvender den medicinske neglelak, kan jeg ikke se, der skulle være noget i vejen for at anvende almindelig neglelak samtidig med en tabletbehandling for neglesvamp. Dog skal man være opmærksom på, at det kan være vanskeligt at vurdere hvordan infektionen forløber, når neglene er tildækkede med neglelak. Man har derfor ikke mulighed for at vurdere, om infektionen bedres eller forværres, hvis man anvender en farvet neglelak gennem længere tid.

Sidst opdateret: 13.05.2004
Annonce