Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Er neglesvamp forbundet med kløe?

Spørgsmål:

Kære Merete,

Det har kløet rigtig meget på neglen, der sidder på storetåen i rigtig lang tid og nu ved jeg ikke, om det er en begyndelse på neglesvamp?

Hilsen en spørger

Svar:

Kære spørger.

Neglesvamp er sædvanligvis ikke forbundet med kløe, hvilket derimod forekommer hyppigt ved fodsvamp. Jeg er usikker på, om neglen har ændret udseende? Sædvanligvis viser neglesvamp sig ved at en eller flere negle ændrer udseende, fx med gullig misfarvning og en fortykket, løsnet negl.

Det er ikke muligt med det blotte øje at konstatere, om man har neglesvamp. Der er nemlig andre årsager til negleforandringer end neglesvamp: Bl.a. kan slag, tryk og traumer medføre, at neglene ændres, ligesom hudinfektioner, psoriasis og andre hudsygdomme også kan påvirke neglene. Det er derfor muligt, at det er din psoriasis, som påvirker neglen.

Jeg kan således ikke afgøre om kløen under din negl skyldes neglesvamp, men vil tilråde dig, at du kontakter din læge eller en hudlæge med henblik på at få det afklaret. Diagnosen neglesvamp stilles ved en svampeundersøgelse, hvor lidt materiale fra neglens forandrede område skrabes af og undersøges i laboratoriet. En sådan undersøgelse kan du få foretaget hos din egen læge eller hos en hudlæge. Svar på undersøgelsen foreligger som regel efter 2 uger. Denne undersøgelse vil afklare, om du har neglesvamp.

Sidst opdateret: 13.05.2004
Annonce