Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Er det lovligt via Internettet at indkøbe medicin til behandling af neglesvamp?

Spørgsmål:

Kære Merete,

Jeg skriver til dig angående prisen på medicin mod neglesvamp. Jeg har ladet mig fortælle, at det kan købes via Internettet, til under ½ pris af prisen herhjemme. Er dette lovligt? Min læge har undersøgt svampen og givet mig recept. Noget medicin er jo i håndkøb i andre lande som ikke er det i dk.

Hilsen J.

Svar:

Kære spørger.

Du spørger, om det er lovligt via internettet at indkøbe medicin til behandling af neglesvamp?

Jeg har forespurgt en jurist i Lægemiddelstyrelsen med henblik på at kunne afklare dit spørgsmål. Det fremgår, at det er lovligt, at indkøbe medicin via Internettet fra et andet EU land, når medicinen er lovligt indkøbt i det pågældende land. Sædvanligvis indkøbes medicinen derfor via et apotek eller lignende. Hvis medicinen i det pågældende land er receptpligtig, skal recepten medsendes ved bestillingen.

Til behandling af neglesvamp kan anvendes flere forskellige tabletbehandlinger, bl.a. terbinafin, itraconazol og fluconazol. Ofte kan disse behandlinger med fordel anvendes i kombination med en medicinsk neglelak, der også indeholder et svampedræbende middel (amorolfin, ciclopirox). Alle ovennævnte præparater er receptpligtige i Danmark.

Til din orientering kan jeg oplyse dig om de aktuelle priser for ovennævnte behandlinger i Danmark: Behandling af tåneglesvamp med terbinafin koster i øjeblikket ca. 2000 kr. (behandlingsvarighed 12 uger), mens behandling med itraconazol koster ca. 1300 kr.(behandlingsvarighed 1 uge x 3 med 3 ugers interval). Da den offentlige sygesikring giver tilskud til behandlingerne, bliver din egenbetaling hhv. ca. 1100 og 900 kr., dog bliver prisen billigere, hvis du får anden tilskudsberettiget medicin. Fluconazol er væsentlig dyrere, men også her afhænger den endelige pris af, om man får anden tilskudsberettiget medicin. Neglelakkerne koster ca. 300-400 kr., men igen billigere, hvis du får anden tilskudsberettiget medicin.

Ovennævnte priser er anført for behandling af svamp i tånegle, som er det hyppigst forekommende. Behandling af svamp i fingernegle er derimod kortere og derfor billigere, ca. halv pris i forhold til ovenstående.

Sidst opdateret: 13.05.2004
Annonce