Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Kan det være neglesvamp?

Spørgsmål:

Kære Merete,

I kanten af storetåneglen har jeg misfarvning på neglen samt noget sort, som jeg renser ud af og til. Det der er misfarvet går ca. 2 milimeter ind fra kanten. Jeg klipper det væk, når jeg kan og renser ud under neglen og smører det med æbleedike ( har brugt æbleedike på vores hest med stor held på vorter mm)

Nu er en anden negl på venstre fod begyndt at blive sort (lidt misfarvet).

Hvad skal jeg gøre?

Hilsen en spørger.

Svar:

Kære spørger.

Du fortæller, at dine storetånegle er misfarvede. Jeg er i tvivl om, hvad du gerne vil have mig til at svare på, men mon ikke det er, om du kan have neglesvamp?

Det er ikke muligt med det blotte øje at konstatere, om en forandret negl skyldes en svampeinfektion. Diagnosen neglesvamp stilles ved en svampeundersøgelse, hvor lidt materiale fra neglens forandrede område skrabes af og undersøges i laboratoriet. En sådan undersøgelse kan du få foretaget hos din egen læge eller hos en hudlæge. Svar på undersøgelsen foreligger som regel efter 2 uger. Denne undersøgelse vil afklare, om du har neglesvamp.

Der kan være andre årsager til negleforandringer end neglesvamp: Bl.a. psoriasis, eksem og andre hudsygdomme, ligesom slag og traumer samt nogle medicinske sygdomme også kan påvirke neglene. Hvis neglene er forandrede på baggrund af disse tilstande, har man ofte lettere ved at få neglesvamp.

Jeg kan derfor ikke svare dig på, om du har neglesvamp, men vil foreslå dig, at du kontakter din læge med henblik på at få lavet en undersøgelse for neglesvamp.

Sidst opdateret: 27.05.2004
Annonce