Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Kan det skyldes neglesvamp, at mine tånegle lugter?

Spørgsmål:

Hej Merete,

Jeg skriver, fordi jeg ikke ved, om jeg har neglesvamp. Jeg har ikke opsøgt læge endnu, men regner med at gøre det. Men når jeg klipper mine tånegle, lugter de rigtig grimt, også selvom jeg gør det lige efter et bad.. Kan det være neglesvamp? Jeg synes ikke rigtig, at der er nogen misfarvning på neglene, så derfor er jeg i tvivl, om det kan være neglesvamp.

Hilsen en spørger.

Svar:

Kære spørger.

Du skriver, at du er i tvivl, om du har neglesvamp, da dine tånegle lugter?

Det er vanskeligt for mig at sige præcist, hvad dine gener skyldes, da jeg jo ikke har mulighed for at se dine negle. Umiddelbart synes jeg dog ikke, det lyder som neglesvamp, der sædvanligvis viser sig ved negleforandringer.

For at stille diagnosen neglesvamp er det nødvendigt at få foretaget en svampeundersøgelse, hvor lidt materiale fra neglens forandrede område skrabes af og undersøges i laboratoriet. En sådan undersøgelse kan du få foretaget hos din egen læge eller hos en hudlæge. Svar på undersøgelsen foreligger som regel efter 2 uger.

Jeg kan således ikke svare dig på, om du har neglesvamp, men jeg vil foreslå dig, at du kontakter din læge med henblik på at få lavet en undersøgelse for neglesvamp, evt. suppleret med en podning for bakterier.

Sidst opdateret: 17.06.2004
Annonce