Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Jeg har fået eksemlignende forandringer efter 3 ugers anvendelse af tea tree oil.

Spørgsmål:

Kære Merete,

Jeg har nu fået "forbrændinger" af huden på mine storetæer efter ca. 3 ugers behandling med Tea Tree Oil. Jeg har smurt med kloraminvaseline i ca. en uge, og huden er nu næsten i orden, men der er stadig væske under den ene negl. Vil det forsvinde af sig selv, eller risikerer jeg at neglen løsner sig? Jeg holdt naturligvis straks op med brugen af Tea Tree Oil.

Hilsen en spørger.

Svar:

Kære spørger.

Du har fået eksemlignende forandringer efter 3 ugers anvendelse af tea tree oil og spørger, om væskende forandringer under den ene negl vil forsvinde af sig selv?

Det er velkendt, at tea tree oil er et kraftigt allergen, som kan medføre eksem. Uden at have set din negl er det desværre ikke muligt for mig at vurdere, om forandringerne under neglen svinder af sig selv eller om neglen vil løsnes. Der er dog en stor chance for at neglen vil løsnes fra neglelejet svarende til det væskefyldte område.

Sidst opdateret: 17.08.2004
Annonce