Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Mine fingernegle flækker- hvordan ser neglesvamp på fingrene ud?

Spørgsmål:

Hej Merete,

Jeg vil bare gerne lige høre, om det er muligt, at man kunne komme til at se hvordan neglesvamp ser ud på fingerneglene, da jeg tror, jeg har fået det der.

Det øverste lag på mine negle bliver ved med at løsne sig og knække længere nede på det resterende negl. Lige når det øverste negl er vokset ud igen, starter det forfra med at det øverste lag, det løsner sig og knækker.

Jeg håber du kan forstå/forstille dig,hvad jeg mener..

Med venlig hilsen

Christina Henriksen

Svar:

Kære Christina,

Du skriver, at dine fingernegle flækker, og spørger, hvordan du kan komme til at se, hvordan neglesvamp i fingernegle ser ud?

Neglesvamp i fingernegle er ikke er nær så hyppigt som i tånegle (ca. ti gange så sjældent). Almindeligvis er kun enkelte fingernegle angrebet. Neglesvamp kan både skyldes infektion med skimmelsvampe og gærsvampe. Ved neglesvamp i fingernegle er der ofte tale om en infektion med gærsvampe, særligt hvis den omgivende hud er rød og hævet. Ofte er strukturen af selve neglen uregelmæssigt ændret og måske fortykket - eller neglen er løsnet fra neglelejet og har ændret farve. Umiddelbart lyder dine flækkede negle ikke som neglesvamp. Det er dog ikke muligt med det blotte øje at konstatere, om en forandret negl skyldes en svampeinfektion. Diagnosen neglesvamp stilles ved en svampeundersøgelse, hvor lidt materiale fra neglens forandrede område skrabes af og undersøges i laboratoriet. En sådan undersøgelse kan du få foretaget hos din egen læge eller hos en hudlæge. Svar på undersøgelsen foreligger som regel efter 2 uger. Denne undersøgelse vil afklare, om du atter har neglesvamp.

Jeg vil anbefale dig, at du dels går på biblioteket og kigger i nogle medicinske lærebøger og dels kontakter din læge med henblik på nærmere undersøgelse og evt. en svampeundersøgelse.

Sidst opdateret: 17.08.2004
Annonce