Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvad kan jeg gøre mod min neglesvamp?

Spørgsmål:

Hej Merete,

7 ud af mine 10 negle på hænder er grimme/klamme, og mine 2 storetånegle ligeledes. Folk siger det ligner neglesvamp når de ser det, men jeg har for ½ år siden ca. fået tjekket mine negle for svamp 3 gange, uden held og derfor sagde min hudlæge, at der ikke kunne gøres noget.

Jeg har som beskrevet prøvet en masse, og købt mig fattig i forskellige midler, som jeg har læst om i diverse blade, hørt folk fortælle om osv.

Jeg har taget 3 billeder som ligger på nettet:

http://www.hu0304.dk/negl.jpg

http://www.hu0304.dk/negl2.jpg

http://www.hu0304.dk/negl3.jpg

Jeg hader mine negle, og gemmer dem ALTID, når jeg skal noget, så kan der gøres NOGET for mine (svampe?)negle ville det være det bedste!

På forhånd tak

Svar:

Kære spørger.

Desværre er dine billeder ikke helt tydelige, og jeg har svært ved at se, hvad dine negleforandringer præcist drejer sig om. Jeg synes dog mest, det ser ud som om, neglene er løsnet fra neglelejet, og jeg vil forsøge at svare så godt som muligt ud fra dette.

Det er rigtigt, at neglesvamp kan vise sig ved, at neglene løsnes fra neglelejet - både tidligt i forløbet og evt. som et af de første tegn – men også sent i forløbet, og måske først efter mange måneder.

Der kan dog være andre årsager end neglesvamp til at negle løsner sig fra neglelejet. Særlig hyppigt er tryk fra fodtøj og gentagne små slag og traumer - fx ved at fingerneglene som en dårlig vane trommes mod bordpladen eller ved at man med negleinstrumenter ihærdigt renser og rengør for snavs ind under neglene. Desuden kan visse hudsygdomme også kan påvirke neglene. Og endelig ses løsning af neglene også uden at der kan påvises en egentlig årsag. I sådan en situation er der desværre ingen effektiv behandling.

Jeg vil umiddelbart foreslå dig, at du med din hudlæge drøfter, hvad dine negleforandringer mest sandsynligt skyldes. Du er grundigt undersøgt for neglesvamp, og jeg tror derfor dine negleforandringer skyldes andet en end svampeinfektion.

Sidst opdateret: 17.08.2004
Annonce