Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Min sæd sprøjter ikke ud med samme kraft længere... kan det skyldes alderen?

Spørgsmål:

Jeg har gennem det sidste halve år oplevet, at min sædafgang pludselig er holdt op med at sprøjte ud- men kun løber ud. Samtidig med sædafgangen føles det som om, det trækker lidt i sædstrengene til den ene testikel.

Før i tiden fik jeg ubegrundet erektion om morgenen og i løbet af dagen, men dette er jeg også holdt op med. Jeg har et dejligt seksualliv sammen med min kone, ingen problemer med onani, ingen problemer med ømme/forstørrede testikler eller lignende. Er det et aldersproblem, og kan der gøres noget?

Hilsen den 39-årige

Svar:

Kære 39-årige,

Du afslutter dit spørgsmål, med at spørge om dit problem kan skyldes alderen. Til det må svaret være bekræftigende. Du har dog ikke en alder hvor dette plejer at være et problem.

Udover alderen kan det enten være psykogent betinget eller skyldes en organisk lidelse. Du skriver at du ikke har problemer ved onani, men indbefatter det, at ejakulationen (sædafgangen) da er normal? Eller mener du blot, at der ikke forekommer erektions besvær.

Den situation du beskriver, forekommer ofte hvis man har et meget aktivt sexualliv, med kort tid mellem udløsningerne. Ejakulatet (d.v.s sæden) bliver mere sparsom (af mængde) og af nærmest sivende karakter, hvoved noget af lystoplevelsen forsvinder. Lystfølelsen kan desuden aftage, hvorved de spontane erektioner tildels udebliver.

Hvis ikke ovennævnte er tilfældet, bør du opsøge din praktiserende læge og få fortaget en helbredsundersøgelse, for at få klarlagt en evt fysisk (eller psykisk) årsag til dit problem.

Med håbet om, at du får løst problemet.

Med venlig hilsen

Børge Dandanell Thomsen,

læge

Sidst opdateret: 20.01.2004
Annonce