Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Min tidligere mand hjernevasker vores børn, når de holder weekend hos ham - hvad gør jeg?

Spørgsmål:

Jeg er en kvinde på 38 år. Min eks.mand har nu i 5 år præget mine børn (2 piger på nu hhv. 9 og 13 år), når de var hjemme hos ham i weekenden hver 14. dag, med at jeg er dum, lyver, psykopatisk, og at de bare skal skide på mig. Det er mig, der har forældremyndigheden over begge børn, og de boede for ca. 14 dage siden begge hjemme hos mig og min nye mand og vores fælles barn. Den store pige på 13, har altid været umulig, men min eks.mand har skubbet på, så hun nu til sidst er flyttet hjem hos ham. Han vil nu (sammen med den store pige) forsøge at indoktrinere den lille på 9 år, til også at vende sig mod mig. Hun er nu utrolig bange for at besøge sin far, for hun bliver pumpet ud om, hvordan jeg er over for hende, og siger stadig, at jeg er dum og har jord i hovedet.

Jeg kan simpelthen ikke holde til det mere, for i går ringede min eks.mand til mig og fortalte, at min store pige ikke ville besøge os, og at hun var flygtet fra mig, og at jeg skulle opsøge en psykolog. Min yngste datter har det meget skidt med at han hele tiden fortæller hende, hvor dum jeg er, men hun er jo bange for ham, og er en meget stille pige, som ikke tør at gøre sig utilbens med ham. Hvad gør jeg?

Jeg går ned på det her, og nu har jeg mistet én datter pga. ham. Håber det er forståeligt, og dette er et forsøg på hjælp, da statsamtet jo altid holder med faderen. Det har jeg prøvet mange gange. De lytter desværre ikke til moderen, som jo har børnene i hverdagen og som kan se, at de har det skidt med denne (ja, jeg vil kalde det hjernevask) fra hans side.

Svar:

Det er meget skadeligt for Jeres børn, at de skal holde med den ene eller den anden, deres mor eller far. De bliver splittet af det. Jeg spørger mig selv, hvad din tidligere mand dog vil opnå med at nedvurdere dig sådan. Er det hans plan, at han skal overtage forældremyndigheden over pigerne?

Noget andet, der undrer mig er, at du alene fik forældremyndigheden over børnene, da I blev skilt.Jeg forstår ikke, at du siger, at statsamtet altid holder med faderen. Mit indtryk er faktisk lige det modsatte, at amtet holder med moderen i de fleste tilfælde og især, når det drejer sig om piger.

Mit forslag til dig er, at du henvender dig til København amts børnerådgivningsklinik og beder om en samtale, hvor du forklarer det, du her har forklaret mig. Det er vigtig for børn at have kontakt til både far og mor, selvom de voksne ikke bor sammen, men forudsætningen er, at de voksne opfører sig ordentlig overfor børnene og overfor hinanden. Hvis din mand taler så grimt om dig, som du beskriver, så vil børnene på et tidspunkt vende ham ryggen. Børn kan ikke lide, at den ene forældre eller andre i familien taler grimt om far eller mor. Det føles på samme måde, som at der tales dårligt om dem selv.

Du kan også henvende dig til socialforvaltningen, hvor du bor, og bede om at tale med en socialrådgiver om problemet. Du må have hjælp fra en udenforstående person, som kan støtte dig. Din egen læge kan måske også være en hjælp og kan i hvert fald henvise dig til en hjælpemulighed. Selvfølgelig går det dig på, at du bliver behandlet sådan og at det går ud over dine piger. Når du henvender dig et af de foreslåede steder, kan du roligt henvise til mit svar her på NetDoktor og nævne mit navn. Jeg ved ikke, om det hjælper, men det kan måske stive dig lidt af, at du nu har skrevet om dit problem, og at jeg er enig med dig i, at det ikke er godt for børnene og at situationen skal løses på en eller anden måde nu.

Med venlig hilsen

Karen Zimsen

Sidst opdateret: 04.07.2000
Annonce