Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Min kæreste gør forskel på vores fælles og mit barn - hvad gør jeg?

Spørgsmål:

Jeg er en kvinde på 24. Min kæreste og jeg har været sammen i 2½ år og har fået den dejligste dreng sammen, men mit problem er, at jeg har en datter fra et tidligere forhold og min kæreste kan ikke lade være med at gøre forskel på de to børn. Min datter er altid den der får alle skideballerne, mens vores søn får hans fulde opmærksomhed.

Dette bevirker at vi næsten dagligt har skænderier, som børnene overhører næsten hver gang. Vi har flere gange været tæt på at gå fra hinanden, men hver gang kommer han kravlende og siger at han elsker os alle tre - også min datter. og så starter det hele forfra. jeg ved ikke hvordan jeg skal få ham til at forstå at det går ud over min datter og hun føler sig i baggrunden? Lige meget hvordan jeg siger tingene bliver de misforstået. Min datter er 3½ år og er i en alder hvor hun forstår mere end man regner med. Vores søn er 1 år. jeg håber at du kan give mig et godt råd, for jeg ved virkelig ikke hvor jeg står med min kæreste.

Venlig hilsen pia.

Svar:

Jeg kan se at du, uden resultat, har talt med din kæreste om, at han gør forskel på børnene. Det er ikke godt for nogen af Jer, og specielt din lille pige på 3½ år kan jo ikke forsvare sig og du selv er komnet i klemme mellem hende og din kæreste. Det er en fejltagelse at tro, at voksne altid elsker alle børn, fordi de er børn. Vi har alle sammen anti- og sympati overfor andre mennesker, om det er voksne eller børn. Din kæreste finder din datter irriterende og det er hun måske også, men det er ikke sikkert, at du som mor kan se det. Hvis det bliver ved, må I måske for en periode blive weekend kærester, så din datter og din kæreste ikke ser hinanden hver dag; kan faderen til din datter ikke træde til og tage sig af hende i lidt længere perioder, end han gør nu?

Hvis dette bliver ved, vil du antagelig gå din vej og tage begge børn med dig og selvom I har fælles forældremyndighed og din kæreste søger om samkvemsret med jeres dreng, så vil han og drengens forhold blive helt anderledes end nu, hvor han ser sin dreng dagligt. Det ser ud til, at din kæreste er glad for dig, men det kan jo også være, at han er bange for at miste sin dreng, og at det er derfor, han "kommer kravlende", som du skriver.

Det kunne være, at I skal forsøge at lave en aftale, du og din kæreste, hvor det er dig, og dig alene, som sætter grænser for din datter og at han blander sig udenom. Hun er antagelig lige nu i trodsalderen. Når hun bliver et års tid ældre kan det være, at hun bliver mere medgørlig, netop, hvis du tager dig tid til hende, og din mand tager sig mere af drengen. Hun kan jo også vare jaloux, hvad der ikke ville være så mærkeligt, hvis hun får " skideballerne ", som du skriver. Hun er en lille pige og kan ikke altid forstå, hvis hun har gjort noget forkert.

Venlig hilsen

Karen Zimsen

Sidst opdateret: 04.07.2000
Annonce