Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Jeg kan ikke koncentrere mig, når jeg dyrke sex.

Spørgsmål:

Hej Birgitte.

Først mange tak for en god og saglig brevkasse, som det er rart at kunne bruge hvis man lige står og mangler lidt rådgivning eller læse andres erfaringer. Jeg skriver til dig fordi jeg ikke har kunne finde svar eller rådgivning på mit problem.

Jeg har været sammen med min partner i tre et halvt år og vi er utrolig lykkelige sammen og har ikke nogle problemer sammen. Hvis der opstår situationer er vi gode til at tale sammen og vi har en stor forståelse for hinanden, men mit problem ligger i at jeg har svært ved at koncentrere mig, når vi har sex sammen.

Det skal ikke forstås som om jeg ikke har lyst, for det har jeg, men næsten altid når vi er sammen kan jeg ikke koncentrere mig om at ”være sammen”. Jeg tænker ofte på andre ting og kan selvfølgelig derfor ofte heller ikke få orgasme, uden jeg selv hjælper til.

Sommetider tænker jeg også på forældre og venner og får så en slags dårlig samvittighed over at have sex i det hele taget, og jeg synes selv, at det er irriterende. Vi har tit snakket om hvorfor det er sådan, men det har ikke hjulpet.

Jeg håber at du kan hjælpe mig til at forstå hvad der eventuel er galt. På forhånd tak for hjælpen.

Svar:

Kære spørger

Tak for dit brev og tak for dine positive udtalelser om brevkassen, hvilket glæder mig meget at høre.

Hvor er det dejligt for dig, at du har en partner, som du føler dig lykkelig sammen med, så det er selvfølgelig et forhold, som du skal værne om.

Dit problem omkring jeres sexuelle samvær, hvor du ikke kan koncentrere dig om "at være sammen", men får dårlig samvittighed og tænker på andre ting, handler om dit ubevidste jeg, der blokerer for din fulde nydelse af jeres samvær.

Mit gæt er, at du på et tidligt tidspunkt i dit liv har fået nogle negative budskaber fra dine forældre eller andre nært stående personer om sex. Uden at vide det er du blevet indpodet, at der er noget forkert ved at nyde sexuelt samvær, og det er derfor, at du kan føle skyld.

Jeg foreslår dig at skrive på en seddel et budskab om sex, som du har med dig fra din barndom. Det kan være en sætning eller et udsagn, som du har hørt dine forældre/andre nært stående personer give udtryk for. Skriv hvad der umiddelbart falder dig ind og vær opmærksom på, hvad dette budskab er.

Hvis det er negativt i retning af: "det er skamfuldt at dyrke sex", "en pæn pige må ikke nyde sex" eller lignende, så må du vide, at dette gamle og indtil nu ubevidste budskab forhindrer dig i at have glæde af sexuelt samvær. Dette negative budskab sletter du - simpelthen ved at rive denne seddel i mange små stykker. Du kan ikke bruge dette budskab mere, selvom

dine forældre eller andre muligvis har ment dig det godt, hindrer dig i den fulde glæde ved at give dig hen til det menneske, som du elsker.

Du arbejder på denne måde et stykke tid og venter tålmodigt på, at du kan give slip på dette gamle negative budskab. For selvfølgelig har du ret til at give dig hen til din mand og få den fulde glæde af det.

Hvis det ikke lykkes dig på denne måde, vil jeg anbefale dig at henvende dig til en hypno-terapeut, der vil kunne støtte dig i at slette et gammelt mønster. Du kan ringe til Dansk Selskab for Hypnose, tlf.nr. 33110081, som vil kunne anvise dig en

terapeut.

Så du kan forstå, at der er hjælp at hente, hvis ikke det lykkes for dig selv at bearbejde dit problem.

Kærlig hilsen fra Birgitte

Sidst opdateret: 10.06.2002
Annonce