Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Min mand slår mig!!

Spørgsmål:

Hej Birgitte,

Jeg har store problemer!

Min mand tænder ikke længere på mig. Vi har et elendigt samliv og han slår mig halvt fordærget hver eneste dag- og ikke mindst: jeg vejer kun 41 kg!! Puha.....

Hilsen en frustreret spørger.

Svar:

Hej!

Godt at du skriver, for du har brug for hjælp - og det hurtigt. Du er i krise og skal hurtigst muligt have hjælp udefra. Jeg foreslår, at du først går til din læge og fortæller, hvad der sker derhjemme. Det er ikke forsvarligt, at du er sammen med din mand, så I må fra hinanden, måske kun midlertidigt.

Udover at tale med din læge skal du ringe til socialforvaltningen i din kommune, for at få hjælp fra en sagsbehandler og en krisepsykolog. Fortæl hvad der sker - måske er du nødt til at blive hjemme på grund af børnene, men i så fald må din mand flytte. Der findes Krisecentre, hvor man kan flytte ind med mindre børn, så det er også en mulighed. Det vil din sagsbehandler kunne fortælle dig om. Du må endelig handle hurtigt - har du en veninde der kan gå med dig til læge og sagsbehandler? Brug dem du kender, for du skal ikke være alene i denne situation.

Kærlig hilsen fra

Birgitte

læge, samlivsterapeut

Sidst opdateret: 15.10.2003
Annonce