Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvordan takler jeg min kærestes stærke moderbinding?

Spørgsmål:

Hej Birgitte,

Jeg er ikke i tvivl om, at jeg har fundet den mand, jeg gerne vil dele mit liv sammen med. Vi har det meget godt sammen, når vi er sammen. Problemet er bare, at han er 31 år og bor stadig hjemme hos sin mor. Det har han altid gjort. Hans mors omsorg og de huslige forpligtelser giver hun ham, så han har sin frihed til at dyrke sine interesser.

Jeg tror, at han har meget svært ved at give slip på sin mor og omvendt. Hun er hjemmegående. Ofte prioriterer han sin mor frem for sin kæreste. Jeg tror, at han har dårlig samvittighed, hvis han forlader hende for meget.

Hans far er udearbejdende, og er først hjemme om aften hver dag. Vi har snakket meget om det, hvor han siger, at han har givet slip, men han kan godt lide at bo hjemme. Han føler, at han også er der meget for mig, men vi ser hinanden 1 gang om ugen og nogen gange går der 14 dage. Det er da ikke helt normalt. Det er ved at blive et stort problem for mig, fordi jeg snart ikke ved, hvordan jeg skal takle situationen. Han kan jo ikke selv se det fra min side. Og jeg har ikke lyst til at miste ham. Men det er svært at være hans kæreste, når han ikke er der for mig. Han siger ofte, at vi snart skal flytte sammen osv. Men når så alvoren kommer står han af.

Ved du hvordan man kommer gennem/takler sådan et moder-søn forhold på en positiv måde?

Tror du, at der virkelig er en moderbinding, de ikke selv vil erkende?

Skal man satse på sådan et forhold?

Med venlig hilsen

Den snart utålmodige kæreste

Svar:

Kære "utålmodige kæreste"

Ja, jeg kan godt følge dig i, at du har brug for at se din kæreste, som du holder meget af, mere end nogle gange kun en gang hver 14. Dag. Hvis I skal have mulighed for at opbygge et nært og kærligt forhold, har I begge brug for mere tid sammen. Det behøver ikke nødvendigvis være en "moderbinding", som din kæreste har, men det kan tænkes, at det blot er rigtig bekvemt for ham at bo hjemme, hvor han får så god en service. Der stilles ikke krav til ham hjemme, det er uforpligtende, han kan dyrke sine interesser, og han har oven i købet også dig - så det er nemt og ukompliceret set fra hans side. Men det er ikke tilfredsstillende for dig, og der må ske en forandring, hvis jeres forhold skal have en mulighed for positiv udvikling.

Du siger ikke noget om, hvordan du har det med din kærestes mor, men det kan være vigtigt, at du opbygger en god kontakt med hende, idet hun muligvis oplever dig som en trussel for sit forhold til sønnen. Hun kan være bange for at miste ham, men hvis hun lærer dig godt at kende ved, at I f.eks. Begge to nogle gange tilbringer tid sammen med hende, vil hun muligvis opdage, at det også er en gevinst for hende at se sin søn være lykkelig sammen med dig. Du kan arbejde på at komme ind i din kærestes familie, og du kan måske også invitere hende hjem til dig, så hun kan blive mere kendt med din verden.

Desuden må du gøre det helt klart for din kæreste, at hvis I to skal have en fremtid sammen, må I ses meget mere. Du fortæller, at din kæreste har nogle interesser, som han dyrker - kunne I finde fælles interesser? Og hvordan med jeres venner? Kan I opdyrke en fælles vennekreds? Det er vigtigt, at din kæreste opdager, at det er attraktivt at foretage sig noget sammen med dig, så her må du bruge din fantasi med nye forslag, som I sammen kan drøfte. Det er en opgave for jer begge at finde frem til nye måder at være sammen på, f.eks. tilbringe en lille ferie eller en week-end sammen. Det kræver en indsats fra jer begge at udvikle jeres forhold, så hvis ikke din kæreste er parat til at yde mere til forholdet, må du hellere opgive dette forhold i tide. Men måske er det muligt for dig at bevare håbet om en fælles fremtid ved at du mere tydeligt viser ham, hvad du har brug for, og reagerer ved aktivt at handle på nye måder.

Med venlig hilsen fra

Birgitte

Læge

Sidst opdateret: 22.08.2003
Annonce