Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Min kæreste ønsker at jeg skal blive omskåret - er det muligt?

Spørgsmål:

Jeg er mand på 28 der har en Amerikansk Kærester/forlovet. I USA er det almindeligt at man som barn bliver omskåret og min kærester mener at det er mere hygiejnisk og også vil gøre sexlivet bedre hvis jeg blev omskåret. Så mit spørgsmål er: Er det et stort indgreb at blive omskåret, hvilke konsekvenser vil det få og er det normalt her i Danmark.

Svar:

Hvis en forhud kan trækkes helt tilbage, og manden husker at rengøre hovedet af penis, er der intet uhygiejnisk ved ikke at være omskåret. Faktisk vil enhver kirurg værge sig ved at foretage en omskæring hos en sådan mand. Det er ganske vist en lille operation, der kan foretages i lokal bedøvelse, og som efter 4-6 uger ikke efterlader mén, men alligevel - hvorfor skære noget af, som har en udmærket funktion ? Forhuden beskytter penis hovedet (glans), hvorved den især bevarer sin følsomhed. Omskårne mænd har mindre følsomhed på glans, så hvorfor risikere det? Din kæreste er vel et offer for vane. Hun har mest været vant til at se penis været omskåren, men det er vel ikke en god grund til at lade sig operere? Vi vil fraråde det.

Sidst opdateret: 08.08.2000
Annonce