Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Jeg har elsket med min kones halvsøster - hvad gør jeg?

Spørgsmål:

Min kone og jeg har været gift i 8 år. Hun har et krævende job, der tager stort set al hendes tid. Vi har haft meget lidt fritid sammen og sammen med vores to børn på 4 og 7 år. Som mand har jeg følt mig svigtet. Ikke svigtet rent praktisk for jeg har intet imod at tage mig af de huslige gøremål. Men svigtet kærlighedsmæssigt og seksuelt. Jeg begynder at tale med hendes halvsøster - dels orn hendes problemer, men også om mine egne. Vi taler oftere og oftere sammen og det ender en dag rned, at vi får så meget sympati for hinanden, at vi går i seng med hinanden. Det gentager sig 3 gange, hvorefter jeg ikke længere kan holde ud at være min elskede utro.

Halvsøsteren og jeg fortsætter imidlertid med at tale sammen samt skrive emails til hinanden. En dag finder min kone en af disse emails, der antyder at halvsøsteren og jeg har haft et seksuelt forhold. Min kone bliver rasende og truer sin halvsøster med bål og brand. Jeg selv får en ordentlig omgang skæld ud og en kold skulder i flere uger.

Nu begynder vi at tale sammen og har også sex et par gange. Har meget dybe samtaler om alt muligt, men bliver dog enige om at flytte fra hinanden indtil videre. Hun ønsker fred og ro til at få tid til at finde ud af om hun kan komme til at savne mig.

Jeg ønsker på alle mulige måder, at hjælpe min kone videre. Hun siger at hun ikke kan stole på mig. Hvordan skal jeg bevise det overfor hende?

Har du gode ideer til hvad vi kan gøre, for at nærme os hinanden igen.

Med venlig hilsen Jacob.

Svar:

Kære Jacob

Det er svære probleler, I er ude i; i virkeligheden har I brug for en terapeut, hvis I igen skal finde hinanden. Jeg tror nemlig ikke, at det alene er dit utroskab, som er problemet. Det ser ud til, at I er kommet bort fra hinaden, måske vokset fra hinanden, da I jo var ret unge, da I giftede Jer og fik det første barn.

Din kone har et krævende job, som tager meget tid, og I har derfor ikke meget fritid sammen, så jeg skønner, at I ikke har gjort ret meget for Jeres ægteskab i flere år.

Nu er skaden sket, og det ser ud til, at du på det ubevidste plan har ønsket, at din kone skulle opdage dit forhold til halvsøsteren, når du har komunikeret med hende via ernails. Dine børn, i hvert fald den store på 7 har vel også kunnet finde ud af noget?? Børn reagerer mod os voksne med deres intuition og lagt sammen med fars korrespondance med en anden dame, er det ikke så svært.

Jeg forstår, at I er flyttet fra hinanden for øjeblikket hvad jeg synes er en god idé, netop fordi din kone så kan finde ud af, om hun vil blive sammen med dig. Men så vil jeg foreslå, at I ikke snakker sammen en måneds tid, udover det rent praktiske med børnene, som du absolut skal holde kontakt mod. De skal ikke lide alt for meget, fordi de voksne ikke kan finde ud af det. Sæt en dato, hvor I to voksne skal mødes og tale om jeres ægteskab. Lad vær med på nuværende tidspunkt at dramatisere situationen overfor børnene, lad en bemærkning falde om, at du har så meget at bestille for øjeblikket, så derfor skal du bo for dig selv et stykke tid. Jeg synes du skal holde meget lav profil overfor din kones halvsøster nu du bor alene, medmindre du virkelig vil hende noget, det er jeg ikke helt klar over, da du ordret skriver "at du ikke kan holde ud at være din elskede utro (altså din kone)". Jeg tænker på at det er vigtigt at afslutte et forhold med tredje part på en ordentlig måde, da hun antagelig er kommet til at holde af dig.

Også utroskab er en følge af samspillet mellem to. Når man har det koldt hjemme, som du har haft det, så er man let at friste, da man har behov for at blive bekræftet i, at man er god nok og det ender ofte med utroskab.

Venlig hilsen

Karen Zimsen

Sidst opdateret: 29.09.2000
Annonce