Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Skader det at drikke 3-4 genstande om ugen, når jeg ammer?

Spørgsmål:

Kære NetDoktor,

Jeg er interesseret i at vide, om det er for meget at drikke 3-4 genstande om ugen, når man ammer? Min sundhedsplejerske har sagt, at det ikke skader at drikke lidt alkohol, når man ammer, men med måde - men hvad er "med måde"?

Hilsen en mor

Svar:

Kære Mor,

Indenfor de senere år har man erfaret en række alkoholskader på det ufødte barn (medfødte defekter, fødselskomplikationer m.v.) således, at man i dag fraråder enhver form for alkoholindtagelse under graviditeten.

Ved indtagelse af alkohol ved amning vil alkohol udskilles i modermælken og påvirke barnet og kan give anledning til f.ex. unødig sløvhed, uro, maveproblemer og evt. ammeproblemer idet modermælken kan smage anderledes. Det mest fornuftige ville således være total afholdenhed med alkohol sålænge amningen står på.

Men et forbrug på 2 genstande pr. uge kunne være et forslag til et "mådeholdent" forbrug. Forbruget kunne f.ex. finde sted i forbindelse med festligheder således at "dagligdagen" er alkoholfri.

Med venlig hilsen

Hans Ole Svendsen,

Speciallæge i almen medicin.

Sidst opdateret: 25.01.2005
Annonce