Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Skal min fodbold-aktive søn have kosttilskud?

Spørgsmål:

Kære NetDoktor,

Min mand har netop købt et produkt, der hedder Cell Force fra Danlab Nutrition til vores søn på 12 år. Min søn er meget aktiv og spiller mange timers fodbold hver uge. De andre drenge på holdet drikker kakaomælk efter træning - men min mand insisterer på, at vores søn skal drikke det her pulver 2 gange om dagen. Det indeholder dextros, kratin monohydrat, taurin, citronsyre, naturimklorid, dialiumfasfat, kalciaumcitrat, magnesiumcitrat, liponsyre, askobinsyre, E101 og krompikolinat. Jeg er ikke begejstret for det, men min mand siger, at det er pjat, og at det ikke skader. Kan I give mig lidt information om dette - Jeg synes det må være godt nok med sund mad, vitaminpiller og måske en kakaomælk - men jeg kan ikke diskutere dette med min mand.

Med venlig hilsen H

Svar:

Kære H,

Der er ingen tvivl om, at din søn bør holde op med at indtage dette kosttilskud. Det er der to grunde til. Der er ret udokumenteret, at dette præparat kan fremme præstationerne for jeres søn, men hvad der er værre er, at det meget vel kan være skadeligt for et barn, som vokser. Det er slet ikke gennemtestet for børn, og jeg må tilstå, at jeg ville ikke turde give mine egne børn sådan noget. Du har helt ret: Sund mad, kakaomælk, frugt og masser af vand er tilstrækkeligt.

Med venlig hilsen

Arne Astrup

Læge og ernæringsekspert.

Sidst opdateret: 30.11.-0001
Annonce