Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Må man være bloddonor, når man har neglesvamp?

Spørgsmål:

Kære NetDoktor,

Jeg vil bare spørge, om man som bloddonor må blive tappet, hvis man har været, eller er under behandling for neglesvamp?

Med venlig hilsen en spørger.

Svar:

Kære spørger,

Til behandling af neglesvamp kan anvendes flere forskellige tabletbehandlinger, bl.a. terbinafin, itraconazol og fluconazol. Efter sådanne tabletbehandlinger opnår de fleste patienter en bedring af deres neglesvamp, men ca. 20 – 30% af de behandlede patienter bliver desværre ikke helbredte. Nyere undersøgelser tyder på, at man kan opnå en større helbredelse ved samtidigt at kombinere tabletbehandling med en medicinsk neglelak, der indeholder et svampedræbende middel (amorolfin, ciclopirox). Desværre er neglelakken som den eneste behandling oftest ikke tilstrækkelig til at kunne kurere svamp i tånegle. Alle ovennævnte præparater er receptpligtige.

I Lægemiddelkataloget står ikke anført, at præparaterne ikke må anvendes, hvis man er bloddonor. Jeg vil dog råde dig til at forhøre dig det sted, hvor du bliver tappet, da man her har specialistviden vedr. reglerne for bloddonorer.

Med venlig hilsen

Merete Hædersdal

Speciallæge

Sidst opdateret: 30.11.-0001
Annonce