Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Min nye kæreste har ingen lyst til sex.

Spørgsmål:

Kære netdoktor,

Jeg har været sammen med min kæreste i 3 måneder. Vi er meget glade for hinanden, men problemet er, at han ikke har lyst til sex. Jeg har været meget tålmodig og ventet, da han sagde fra starten, at han gerne ville lære at kende mig først, og det accepterede jeg. Jeg håbede på, at jeg ikke skulle vente for længe. Vi har ikke haft sex endnu, og jeg har meget lyst. Vi er ellers meget kærlige overfor hinanden og siger søde ord, men det er ikke nok i længden for mig. Vi har været ueninge et par gange, fordi jeg er blevet fustreret over, at jeg skal vente, og så har jeg sagt det. Når jeg nævner det, går han i baglås og bliver enten meget irriteret eller stille.

I går var jeg så nødt til at tale om det igen, efter at vi havde været sammen hele weekenden, uden at vi havde sex eller bare intimitet. Han forklarede i går, at han slet ikke har lyst til sex, og at det giver ham kuldeskær ved tanken om det! Han siger, at han har mistet lysten til sex men ikke lysten til at være sammen med mig. Hvad skal jeg gøre?

Det gør mig så usikker, og jeg er blevet meget kejtet, når jeg rører ved ham. Vi rører slet ikke ved hinanden intime steder, og det bliver kun til kys og knus. Jeg ved, at han ved tidligere forhold også har ventet et par måneder med at have sex med kæresten og tænkte derfor i starten, at det var hans måde at blive tryg på. Men han ved, at jeg vil have ham i mit liv, og at vi har en fremtid sammen, så hvorfor har han ikke sexlyst?.

Kan det skyldes, at han for første gang i sit liv ikke har så mange penge da han er blevet selvstændig og er lidt usikker omkring sin fremtid på arbejdsmarkedet?.

Er løsningen, at vi går til sexolog, og ville det ikke være underligt efter kun 3 måneders forhold?.

Jeg håber at du kan hjælpe mig, for jeg er virkelig ked af det.

Med venlig hilsen D

Svar:

Kære Dorte,

Ja, det må være svært for dig, at din kæreste, som du holder meget af og ved, at du fortsat gerne vil være kæreste med, ikke har sexlyst.

I har kendt hinanden i 3 måneder, og i den periode er din kæreste blevet selvstændig med en usikker indtjening, så der er sket en del ændringer i din kærestes liv. Han har behov for tryghed og tid til at lære dig at kende, så øvelsen for dig består i at acceptere hans behov samt ruste dig med tålmodighed. Jeg mener ikke, at I har brug for at gå til en sexolog, idet der på den måde bliver meget fokus på jeres sexuelle forhold. Jeg mener snarere, at du skal lytte til, at din kæreste gerne vil lære dig mere at kende, så i denne første tid af jeres forhold handler det om at finde fælles interesseområder og skabe nogle fællesskaber mellem jer og med familie og venner.

Det handler om at gå på opdagelse hos hinanden – hvad kan han lide – og hvad kan du lide at lave? Hvornår kan I have det sjovt sammen - hvilke bøger, film, musik, mennesker kan I begge lide? Måske har din kæreste også brug for at få talt om, hvad det betyder for ham at arbejde selvstændigt. Kan du støtte ham i dette ved at lytte til ham og medvirke til, at han føler større sikkerhed rent arbejdsmæssigt?

Du kunne gøre ham rolig ved at acceptere, at I i en periode venter med at være sammen sexuelt, men at I derimod lærer hinandens kroppe at kende gennem berøring og, hvis han har lyst til det, giver hinanden massage på ikke sexuelle områder – ryg, skuldre, ben, fødder, arme og ansigt. Gå langsomt fremad, giv ro til det,således at det kan blive positive oplevelser. Lav nogle hyggelige måltider sammen, sørg for smukke og rolige omgivelser med blomster , lys og musik, således at jeres forhold kan udvikle sig harmonisk og helt uden pres fra din side. “Tryk avler modtryk”, og du opnår ikke noget ved at presse ham.

Sørg også godt for dig selv og din egen krop, spis let, dyrk motion, tag bade og smør kroppen ind i noget, der dufter godt, gør noget ved dit hår, anskaf dig noget sødt tøj her til foråret – i det hele taget: gør dig selv attraktiv, således at du kan føle dig mere sikker og tilfreds med dig selv.. Du kunne også selv gå til en massør, således at du får nogle idéer til, hvordan man kan give en god massage. Så kommer sexlysten af sig selv!

De bedste hilsener fra Birgitte Winkel

Samlivsterapeut

Sidst opdateret: 17.03.2005
Annonce