Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Jeg er jaloux og mistroisk overfor min kæreste.

Spørgsmål:

Kære Netdoktor,

Jeg lider af voldsom jalousi, og dette har flere gange givet mig problemer i mine forhold, bl.a. det forhold, som jeg er i nu. Jeg er lige flyttet sammen med min kæreste, som er en rigtig flot, charmerende og sød fyr og rigtig populær hos pigerne, hvor han da også har noget af en livlig fortid.

Jeg går rundt og har det rigtig skidt med det, både psykisk og fysisk. Når han er ude, kører mine tanker rundt om, hvad han kan lave, hvem han er sammen med osv. Små ting tolker jeg som tegn på, at han skjuler noget, f.eks hvis han sletter sine sms beskeder. Jeg kigger nemlig - desværre - ind imellem i hans mobiltelefons besked-indbakke for at tjekke ham. Jeg tjekker også hans mail for at se, om der skulle være noget, og selvom det ikke har været tilfældet indtil videre, bliver jeg ved. Jeg kan ikke bare slå disse tanker hen og stole på ham, som man så ofte bliver rådet til.

Findes der ikke en anden form for behandling? Evt hypnose?

Med venlig hilsen en spørger.

Svar:

Kære spørger,

Tak for brev, hvor du skriver, at du er så plaget af jalousi. Du er så heldig at være kæreste med en charmerende fyr, og selvom han ikke går ud med andre piger, har du alligevel mistanke om det.

Men du kan risikere at miste ham, hvis du fortsat checker hans mobiltelefon og andet. Mit råd til dig er, at du i stedet for at tænke meget på, hvad han foretager sig, vender opmærksomheden mod dig selv og gør noget for din egen personlige udvikling. Ofte hænger jalousi sammen med manglende selvværd, at man ikke føler, man selv kan leve op til den, man er kæreste med. Det er derfor vigtigt, at du holder af dig selv - din krop, det du arbejder med og dine fritidsinteresser.

Det kunne godt være, at du kunne have glæde af at gå hos en psykolog, der er uddannet som hypnoterapoeut.

Jeg kan foreslå dig at ringe til: Annalise Rust, tlf. 38 33 22 12, som enten selv kan have dig i behandling eller henvise dig til en anden hypnoterapeut..

Jeg ønsker dig held og lykke med det.

De bedste hilsener

Birgitte Winkel

Samlivsterapeut.

Sidst opdateret: 27.09.2005
Annonce