Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Jeg har mødt den perfekte pige, men nu er alt andet meningsløst.

Spørgsmål:

Kære Netdoktor,

Jeg er en ung mand på 20 år, som lige har mødt den mest perfekte pige for mig her for 4. dage siden, hvor vi for alvor begyndte at komme sammen. I denne periode har vi faktisk været sammen hverdag og sovet sammen (ikke sex), og vi kan virkligt godt lide hinanden.

Problemet ligger i, at jeg syntes jeg er ved at blive kuldret. Jeg spiser ikke, jeg har meget svært ved at sove, og har konstant lidt frygt for at hun vil slå op med mig, selv om hun ikke viser tegn på det, tvært i mod. Men af en eller anden grund er jeg konstant urolig, og har det ikke alt for godt til tider. Når jeg ikke er sammen med hende, begynder alt hvad jeg plejer at fordrive tiden med som computer, tv, sport osv. at blive decideret meningsløst. Jeg kan bedst beskrive det som om at det bliver gråt og uinteressant, hvad der er meget underligt, da jeg ellers plejer at bruge en del tid på det. Jeg har næsten lyst til at sammenligne det med, at hun er mine stoffer, og når de ikke er der, bliver hverdagen meget trist.

Jeg er meget forvirret og er ikke sikker på om det er sundt psykisk og fysisk, både for mig og min omverden. Hvad går der galt og hvad kan hjælpe? Jeg vil for alt i verden ikke miste hende, hun er pt. en af de ting der betyder absolut mest for mig i øjeblikket.

Venligt Hilsen P.

Svar:

Kære P,

Svaret er ligetil: Du er blevet godt, gammeldags forelsket! Og som bekendt kan en forelskelse være lidt af en prøvelse, for som du meget fint beskriver, bliver der vendt op og ned på ens verden. Pludselig bliver den elskede centrum i ens univers, og når hun/han ikke er til stede, bliver alting blegt og ligegyldigt. Samtidig bliver man - som du skriver - "kulret" i hovedet, og når ens kæreste er ude af syne, sidder man og stirrer tomt ud i luften. Mange mister som du interessen for mad, og nogle taber sig ligefrem. Andre igen har svært ved at koncentrere sig og mister interessen for arbejde, skolegang og venner. Man går kort sagt rundt i lidt af et limbo.

Kort sagt: Forelskelse kan være noget af en prøvelse, men som regel fortager de værste "symptomer" sig efter nogle uger. Ikke at forelskelsen nødvendigvis mister sin "glød", snarere at den finder et mere fornuftigt og konstruktivt leje. Så nævner du angsten for, at din pige skal slå op. Også dét er ret typisk: Midt i euforien over at have fundet "sit livs udkårne" kommer den snigende frygt for at miste hende/ham. Sådan er kærligheden - og det er vel noget af det, som gør livet både spændende og grumt.

Det vigtigste er, at du tør give dig hen til din nye pige, og at du ærligt fortæller hende, hvordan du har det. Det bliver hun garanteret glad for at høre. Og prøv så at give slip på alle de negative tanker om at blive forladt - dem kan du ikke bruge til noget. Tværtimod kan de ligge og ruge som en stress- og irritationsfaktor for jer begge.

Summa summarum: Tillykke med, at du har fundet en dejlig pige - og husk nu at nyde det i fulde drag! Med tiden skal det nok blive hverdag igen, og de gode oplevelser, I har med hinanden nu, kommer jo ikke dårligt tilbage. Jeg synes, du skal give dig selv lov til at være 100% forelsket. Med både lykkelige og urolige sug i mellemgulvet.

Held og lykke!

Christian Graugaard,

Speciallæge i sexologi.

Sidst opdateret: 30.11.-0001
Annonce