Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Er jeg egoist, hvis jeg får et barn som 45-årig?

Spørgsmål:

Kære Netdoktor,

Jeg er 45 år gammel og er bange for, at jeg er gravid. Jeg har 2 voksne børn og en på 10 år. Min kæreste er 36 år og har ingen børn. Hvis vi ikke vælger at få et abort, er det så egoistisk og uansvarligt af os ?

Med venlig hilsen en spørger

Svar:

Kære Du,

Hvis I begge er sunde og raske, har overskud til sammen at have et lille barn og har kærlighed til hinanden, synes jeg ikke, at det er egoistisk eller uansvarligt. Du har jo mange erfaringer med at føde og passe børn, så du ved, hvad du går ind til. Det er udelukkende jeres egen beslutning!

Når et par holder meget af hinanden og ønsker at dele livet med hinanden, er det jo en gave også at have et fælles barn, hvilket kan bidrage til at gøre jeres fælles tilværelse rigere. Det vil være vigtigt at være opmærksom på dit 10-årige barn, således at dette barn ikke lige pludselig føler sig tilovers - men der vil være så stor aldersforskel, er der ikke så stor en risiko for jalousi.

Kærlig hilsen

Birgitte Winkel,

Samlivsekspert

Sidst opdateret: 02.05.2006
Annonce