Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Jeg er gift men tiltrukket af en anden kvinde.

Spørgsmål:

Kære Netdoktor,

Jeg er gift med en dejlig pige, der er 8 år yngre end mig. Jeg har alt, hvad jeg kan ønske mig, både hvad samliv og materielle goder angår. Jeg lider dog af og til af erektil dysfunktion. Den afhjælpes med Cialis, og har egentlig ikke noget med mit spørgsmål at gøre - det handler mere om følelser.

For nylig var jeg på et kursus, hvor jeg kom i snak med en kvindelig kollega. Vi talte sammen det meste af natten. Vi havde begge lyst til hinanden, men var enige om at lade være, så det blev kun til kys og kram. I øvrigt noget, vi vandt hinandens respekt ved.

Der er gået 2 uger siden kurset, og vi taler sammmen hver dag pr. mobil. Vi har lovet hinanden, at vi skal bruge det til et godt venskab, men hver gang vi taler sammen eller ser hinanden er vi vildt tændte. Jeg går og har det rigtigt skidt, humøret kører op og ned, og hun har det på samme måde - vi savner hinanden.

Jeg ville egentlig gerne fortælle min kone, at jeg har fået en god ven. Min kone og jeg arbejder i samme fag, og det kan ikke undgås at de mødes. Mit ønske er egentlig et godt venskab med kollegaen. Men det er jo svært at forklare, at det er en kvinde.

Med venlig hilsen C.

Svar:

Kære C,

Jeg forstår godt, at det kan være fristende at indlede et forhold til den kvinde, du for nylig har mødt, og som du tænder på. Jeg respekter dig meget for, at I undlod at indlede et seksuelt forhold, umiddelbart efter at I fik den gode kontakt.

Du er gift med en kvinde, du holder meget af, og der er ikke noget i dit brev, der tyder på, at du ønsker en skilsmisse fra din kone. Dette kunne jo blive en konsekvens, hvis du indleder et forhold til den anden kvinde - og er du parat til at risikere det?

Du skriver, at du har erektil dysfunktion. Kunne du være nysgerrig efter at teste, om dette også ville være tilfældet med den anden kvinde? Der kunne være andre muligheder for at teste din dysfunktion - blandt andet ved at få en grundigt snak med din læge.

Før du foretager dig yderligere, foreslår jeg, at du stiller dig selv nogle spørgsmål: Har du "reelle" hensigter med den anden kvinde - eller er du mere ude på et lille eventyr? Er dit sexliv med din kone blevet lidt rutineagtigt - og kunne du tale med hende om, hvordan hun oplever jeres sexliv? Siden du tænder på den anden, kunne det tænkes, at der mangler noget i dit forhold til din kone. Det kunne derfor være en mulighed, at I eksperimenter med at gøre jeres sexliv mere spændende.

Når du for dig selv er blevet afklaret om disse spørgsmål, kunne du tage en snak med "den anden", altså din kollega - om I kunne holde jeres forhold på det venskabelige plan - medmindre du beslutter dig for at droppe dit iøvrigt gode ægteskab. Hvis der er rigtig god tillid mellem dig og din kone, kunne du forftælle hende åbent om, at du har fået en god kontakt med kollegaen, og måske kunne I alle tre mødes og tale om jeres gode følelser for hinanden.

Selvom man har kærlige følelser for en anden, er det jo ikke ensbetydende med, at man behøver at indlede et seksuelt forhold.

Med venlig hilsen

Birgitte Winkel

Samlivsekspert

Sidst opdateret: 20.04.2006
Annonce