Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Min søn har gener efter en hjernerystelse

Spørgsmål:

Kære Netdoktor

Min søn på 14 år faldt og pådrog sig en mindre hjernerystelse under en fodboldkamp. Lægen blev konsulteret samme dag, da min søn fik kvalme, synsforstyrrelser og kraftig hovedpine. Det er nu seks dage siden det skete, men han har stadig synsforstyrrelser ved læsning. Min søn har været fritaget for sport siden uheldet.

Hvor længe skal han fysisk tage den med ro?

De skal spille kamp i weekenden, og der vil han gerne med, men kan det resultere i en forværring af tilstanden, når han ikke er helt på toppen endnu?

Med venlig hilsen en spørger

Svar:

Kære spørger

Udfra symptom-beskrivelsen er jeg enig i, at din søn kan have haft en mindre hjernerystelse. Desværre kan man ikke ved simple undersøgelser stille diagnosen hjernerystelse - den kan kun stilles udfra, hvad der er sket og symptomerne. Derfor er det også vanskeligt at anføre sværhedsgraden af en hjernerystelse, men en evt. bevidstløshed og dennes længde kan give et fingerpeg om sværhedsgraden.

For din søn er det væsentligt, at han, så længe der er hovedpine og andre symptomer fra hjernerystelsen, undgår såvel fysiske som psykiske belastninger f.eks. læsning. Endvidere skal han have rigelig med hvile, frisk luft, let motion og god søvn uden alkoholindtag og tobaksrygning. På denne måde vil generne som regel fortage sig fuldstændigt i løbet af nogle uger, og så kan din søn lige så stille genoptage sine aktiviteter.

Så hav tålmodighed, din søn får det bedre med tiden, men spring fodboldkampen over i weekenden og tag det stille og roligt.

Med venlig hilsen

Hans Ole Svendsen

Speciallæge i almen medicin

Sidst opdateret: 12.10.2006
Annonce