Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Strengen under mit penishoved er for kort, hvad gør jeg?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg er en fyr på 20 år, som har et problem med min penis. Den streng, der er ved penishovedet er for stram, så jeg kun kan trække min forhud halvt tilbage. Det giver mig problemer ved samleje, da det gør ondt. Jeg har læst et sted, at det kan ordnes med en operation, men skal jeg omskæres, før det kan ordnes? Hvor får man det ordnet? Hvis man kan undgå egen læge, vil jeg meget gerne det, da hele min familie har den samme læge. På forhånd tak.

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære spørger

Det er almindeligt, at båndet (strengen - eller på lægelatin "frenulum") på undersiden af penishovedet kan være for kort. Det kan medføre, netop som du beskriver, at det kan være svært at trække forhuden helt tilbage. Hos nogle mænd kan båndet briste i forbindelse med samleje. Det opleves altid noget dramatisk, fordi der i båndet løber en lille pulsåre, som kan bløde en del men dog aldrig livstruende.

Ved en lille operation i lokal bedøvelse kan båndet forlænges. Det er virkelig et ganske lille og simpelt indgreb, som bør udføres af en urolog (urinvejskirurg). Jeg ved ikke, hvor du bor i landet. I Københavns området er der mange urologer med privat praksis, hvor du kan henvende dig direkte. Oftest udføres indgrebet ambulant i en urologisk afdeling. For at komme til en sådan skal din læge sende en henvisning. Det er i øvrigt helt misforstået, at du ikke skal kunne gå til familielægen. Denne læge har naturligvis tavshedspligt og vil og må derfor ikke fortælle resten af familien, hvad du fejler, men rent bortset fra det, er det intet som helst mistænkeligt i at have et for kort bånd på undersiden af penishovedet. Det vil være en hel dagligdagsting for din læge. Held og lykke.

Med venlig hilsen

Poul Frimodt-Møller

Speciallæge i urologi

Sidst opdateret: 20.03.2007
Annonce