Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvad kan jeg gøre, når min tånegl falder af efter løb?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg løber 2 marathonløb om året med deraf følgende løbetræning. Jeg mister storetåsneglen på den ene fod efter hvert løb, og nu syntes jeg, neglen ser ud som om, den ikke har "tænkt" sig at vokse ud igen. Kan det være rigtigt, og kan jeg gøre noget? Jeg har prøvet alt forebyggende med hensyn til sko, men det hjælper ikke.

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære spørger

Ved løb skyldes tab af neglen som reglen, at skoen er for kort, eller at neglen er for lang i forhold til tåen. Derved trykkes negleenden mod den forreste del af skoen. Når neglen derved får mange tryk under et løb, kan der opstå blødning svarende til neglelejet. Hvis trykket fra blødningen bliver for stort, løsnes neglen fra neglelejet og kan efterfølgende falde af. Som regel kommer neglen igen, men det kan tage lang tid.

Når først neglen er faldet af, er der ikke så meget du kan gøre for at få den til at vokse hurtigere frem. Med mindre du mest løber "ned ad bakke", og foden derved glider frem i skoen, må du (endnu en gang) få kontrolleret din skolængde og neglelængde inden du løber.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johannsen

Speciallæge i ortopædkirurgi og idræt

Sidst opdateret: 30.01.2007
Annonce