Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Mit barn får mareridt og anfald, hvad kan det være?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Min søn er 4 år og har i perioder mareridt, hvor han vågner og græder, ser bange ud. Hans tænder klapre i et meget hurtigt tempo og han ryster over hele kroppen. Han har åbne øjne, men kan ikke se mig. Han kan sidde og kalde på mig, men kan ikke se mig. Det er som om, han sidder i en låst stilling, han ikke kan/vil ud af. Han stirrer som regl på et bestemt sted og fjerner ikke øjenene, før han er ude af "tilstanden" igen. Efter kan jeg tale med ham og få ham til at kigge på mig. Det er meget væmmeligt at se på. "Anfaldene" varer ca. 2-5 min. Ved du, hvad det kan være?

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære spørger

Det er ikke muligt udfra beskrivelsen nøjagtigt at vurdere, hvad der er galt. Der er flere muligheder f.eks. anfald dvs. epilepsi, mareridt eller mareridt lignende anfald som det mest sandsynlige. Begge dele kræver nærmere udredning, så jeg foreslår, at mor får en henvisning til en børneafdeling, hvor man dels kan observere drengen under anfaldene og dels kan lave supplerende undersøgelser f.eks. EEG (hjernesvingningsundersøgelse) mhp. at afklare årsag og finde en egnet behandling

Med venlig hilsen

Birgit Peitersen

Speciallæge i børnesygdomme

Sidst opdateret: 30.11.-0001
Annonce