Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvordan skal psoriasis på penis behandles?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg har psoriasis på penis både på skaftet og penishovedet. Huden på skaftet sprækker tit under samleje, hvilket er smertefuldt og ubehageligt. Er der noget medicin eller en behandling, som kan hjælpe mig?

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære spørger

Psoriasis på penis kan helt klart være både smertefuld og ubehagelig i forbindelse med samleje, men behandling med hormoncremer tolereres godt og er normalt særdeles effektiv. For det tilfældes skyld, at der samtidigt skulle være lidt sekundær infektion med gærsvampe kan det være praktisk at vælge et kombinationspræparat som synalar med chinoform, som er et stærkt præparat (gr.III) og efterfølgende et svagere præparat som pevison (gr.II) begge i cremeform, eller man kan over til et præparat uden hormoner som protopic. Sidstnævnte anvendes i salveform og bedst i styrke 0,1%.

For alle præparaters vedkommende er det hensigtsmæssigt at begynde med daglig behandling og efter ”heling” benytte behandling et par gange ugentligt. Er der behov for langtidsbehandling med protopic kan man bede sin læge om at søge et såkaldt ”enkelt tilskud”, så får man en klækkelig nedsættelse i prisen.

Med venlig hilsen

Hugh Zachariae

Speciallæge i hudsygdomme og psoriasis

Sidst opdateret: 15.04.2007
Annonce