Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Kan jeg få mit hår til at vokse hurtigt og meget ved at spise vitaminer?

Spørgsmål

Kkære Netdoktor

Hvilke vitaminer/mineraler og madvarer kan hjælpe min hårvækst på hovedet på vej? Jeg vil gerne have mit hår til at vokse så meget/hurtigt som muligt. Vil det hjælpe med B-vitaminer og ved at spise bestemte grøntsager i store mængder?

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære spørger

Du har ønsket at få at vide, hvilke vitaminer/mineraler og madvarer, der kan hjælpe din hårvækst på hovedet på vej. Dertil må jeg svare, at er du sund og rask, er der ingen af disse midler, der vil hjælpe dig.

Hvis du mangler B-vitaminer og for den sags skyld også C-vitaminer (medførende skørbug), vil du kunne sætte en nedsat hårvækst i gang, når du får disse vitaminer. Du har også brug for A-vitamin, men modsat kan du miste hår ved forgiftning med for meget A-vitamin.

Mangel på jern, zink og kobber kan give hårtab, som kan afhjælpes med forsyning af disse mineraler. Jernmangel kan finde sted i forbindelse med for kraftige blødninger, og zinkmangel kan ses ved visse ensidige vegetabilske diæter. Der er mange grønsager, der er sunde, og adskillige vil kunne dække dit forbrug af C-vitaminer. Men også her må din kost ikke være ensidig. Jeg har ikke noget forslag til dig om at spise grøntsager i store mængder for at få dit hår til at vokse hurtigere.

Med venlig hilsen

Hugh Zachariae

Speciallæge i hudsygdomme

Sidst opdateret: 10.05.2007
Annonce