Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Min datter på 6 år har kraftig hårvækst på ryg, ben og arme

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg skriver vedrørende min datter, som er 6 år. Hun er mørkhåret med brune øjene, og er født med en kraftig hårvækst på arme, ben og ryg. Vi troede det ville forsvinde med alderen, men hun er nu nået en alder, hvor hun er blevet opmærksom på hendes hårvækst.

Mit spørgsmål er, om det forsvinder med alderen, eller om vi kan gøre noget ved det? Her tænker jeg på afblegning? Det er specielt ryggen, som gør hende lidt anderledes en andre på hendes alder. Hendes forældre er danske, og vi er begge mørkhårede. Hendes lillesøster er lysblond, og har ikke samme hårvækst.

Med venlig hilsen JG

Svar

Kære JG

Kraftig hårvækst er oftest genetisk betinget og skyldes med andre ord helt normale forhold for den pågældende. Og det er langt hyppigere, ses mere pga. hårfarven og er mere udtalt hos mørkhårede. Hvis hårvæksten er meget kraftig tilråder man dog undersøgelse hos børnespecialist for at udelukke, at der er tale om en sygelig tilstand.

Med hensyn til fjernelse af hårvæksten kan dette ske hos en hudlæge, som oftest bruger laserbehandling eller lokalbehandling. Normalt er det en god ide at vente indtil børnene er blevet voksne, dels fordi de så selv kan bestemme, om de vil have foretaget behandlingen, og dels fordi det oftyest er nødvendigt at bruge fuld bedøvelse til den type behandlinger hos børn. Og bedøvelse har stadig bivirkninger selvom man i vore dage bruger langt bedre bedøvelsesmidler og overvågning and for 10-15 år siden.

Med venlig hilsen

Birgit Peitersen

Speciallæge i børnesygdomme

Sidst opdateret: 22.05.2007
Annonce