Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Mit barn på 16 måneder kan ikke gå, er det normalt?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Min datter er 16 mdr og hun kan sige mange ord og er meget god motorisk til at lege med klodser o.lign., men hun gider ikke gå! Hun kan godt tage op til ca 10 skridt, men så gider hun heller ikke mere overhovedet.

Mit spørgsmål er om hun er bagud, eller om jeg gør noget forkert for at lære hende at gå? Vi øver ved at gå ture og det hele, men ingenting hjælper. Alle siger bare, det er fordi hun kan så meget andet, og at det kommer, men det frustrerende for mig. Jeg bliver ked af kommentarer om, at hun er langsom.

Med venlig hilsen K

Svar

Kære K

Det er ikke unormalt ikke at kunne gå selvom man er 16 måneder gammel. Det er i nogen grad familiært betinget dvs. hvis en af forældrene eller evt. andre søskende går sent er det normalt også for de øvrige børn i familien. Men naturligvis skal man være sikker på, at der ikke er nogen anden årsag. Hvis barnet kravler meget er det ofte, at det går lidt senere, men naturligvis kan det også skyldes sygdom i muskler eller led på benene.

Jeg vil derfor råde dig til at få hendes motoriske færdigheder vurderet hos en børnespecialist. Men som anført kan det være ganske normalt. Det er fint at træne med hende og øve hendes gang ved at gå ture og så gøre turene længere og længere. Du må meget gerne gå ture med hende flere gange om dagen.

Med venlig hilsen

Birgit Peitersen

Speciallæge i børnesygdomme

Sidst opdateret: 22.05.2007
Annonce