Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Min 72årige far har blåviolette pletter på huden, hvad kan de skyldes?

Spørgmsål

Kære Netdoktor

Dette spørgsmål handler om min far, som er 72 år, og som har fået nogle blåviolette pletter på huden, fortrinsvis på armene, som ca er ½ til 1 cm i diameter. De er lige i kanterne, klør ikke og ellers ikke generende. Han er bare ikke til at drive til læge, og da det bekymrer mig og selvfølgelig også ham, vil jeg høre om du kan give et bud på, hvad det kan være? Min far tager lidt hjertemedicin, pga. for stor hjertemuskel ellers ikke andet.

Med venlig hilsen JN

Svar

Kære JN

Blåviolette pletter på huden, som du beskriver dem, der ikke klør eller generer, skyldes oftest mindre blødninger. Disse kan være fremkaldt af hjertemagnyl; men dette skal ikke være årsag til at ophøre med medicinen. En anden hyppig årsag er behandling med antikoagulantia, populært kaldet ”blodfortyndere”. Kan I ikke placere årsagen inden for disse områder, kan det være en god idé, at lade lægen se på det.

Med venlig hilsen

Hugh Zachariae

Speciallæge i hudsygdomme

Sidst opdateret: 31.05.2007
Annonce