Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Kan psoriasis være skyld i flere herpes udbrud?

Spørgsmål

Kære netdoktor

Min mand og jeg har begge herpes genitalis og han har desuden psoriasis. Han har nu for første gang fået et herpesudbrud på ryggen, ca 2x2 cm. Er det hans kombination af psoriasis og herpes der gør, at han generelt får flere udbrud? Er der fare for at udbruddet på ryggen er noget, der vil komme igen andre steder fremover?

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære spørger

Som svar på spørgsmålet om din mands kombination af psoriasis og herpes er årsagen til, at han nu får generelt flere udbrud af herpes, vil jeg anføre, at psoriasis i sig selv ikke er en hyppig årsag til flere herpes udbrud. Det samme gælder for den sags skyld også til skift af sted for herpesudbrud.

Det er imidlertid ikke ualmindeligt for såvel psoriasis og for herpes, at stress kan føre til udbrud for begge sygdommes vedkommende. En solforbrænding på eksempelvis ryggen vil også kunne føre til udbrud af herpes på stedet og samtidigt forværring af psoriasis. Herudover kan nævnes, at såfremt din mand får psoriasismedicin, der nedsætter immunforsvaret, kan der også være mulighed for hyppigere herpesudbrud.

Med venlig hilsen

Hugh Zachariae

Speciallæge i hudsygdomme

Sidst opdateret: 24.08.2007
Annonce