Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Kan medicin gøre penis større? Hvad er normalområdet for penisstørrelse?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg vil meget gerne vide, om der findes noget medicin, som kan gør ens penis større. Jeg modtager mange e-mails, som lover penis enlargement, hvis man bruger deres tabletter eller plaster. Jeg tror ikke på det, men vil alligevel gerne være sikker. På forhånd tak.

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære spørger

Det korte svar er: Nej, der findes ingen medicin, der kan få en penis til at vokse. Desværre er mange mænd bekymrede over længden på deres penis. Det må være grunden til, at der åbenbart kan sælges forskellig medicin med den påståede virkning, at penis vil vokse.

Der findes heller ingen ordentlig operation eller behandling, der kan medføre en længere penis. Svulmelegemerne i penis fortsætter ind under skambenet. Desuden er der nogle bånd mellem penis og skambenet, som holder penis på plads. En kendt operation går ud på at dele disse bånd, så penis kan trækkes lidt længere frem. Så ser den måske lidt længere ud. Hvis man vil måle, om penis' længde er normal, skal man måle helt inde fra skambenet til spidsen af penis, som samtidig strækkes helt ud.

For mange mænd er det en overraskelse, at den normale længde er gennemsnitligt 13,3 cm (grænserne er 10,9 cm til 15,7 cm). Først når penis hos en voksen mand er kortere end 9 cm, taler man om en for lille penis. Der er lavet tabeller over normallængder af penis ved forskellige aldre hos drenge. Hvis man hos drenge kan påvise en for kort penis (såkaldt microphallus), skal drengen undersøges for nogle sjældne hormonforstyrrelser. I sådanne sjældne tilfælde kan det evt. komme på tale at behandle med mandligt kønshormon. Læg mærke til, at behandlingen kun kommer på tale hos den ikke-udvoksede dreng. Det hjælper ikke at behandle en mand med kønshormoner for at få penis til at vokse.

Hos mænd, der har misbrugt androgene steroider (hormoner med virkning som mandligt kønshormon) - ofte bodybuildere - kan man faktisk se, at testiklerne er blevet mindre og penis kan se mindre ud. Hvis du vil måle længden på din penis så husk, at liniealen skal presses hårdt ned mod skambenet og, at penis skal strækkes så langt, som den kan. Du vil sikkert opdage, at din penis' længde falder inden for normalområdet - og så skal du være tilfreds med det!

Med venlig hilsen

Poul Frimodt-Møller

Speciallæge i urologi

Sidst opdateret: 12.09.2007
Annonce