Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvad gør man når et barn er selvdestruktivt?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg har nu siddet i 2 timer og søgt på nettet for at hjælpe min venninde. Problemet er, at hendes datter på snart 6 år, niver sig selv i armen, til det gør ondt, og hun ligesom kommer i krampe. Vi har desværre ikke selv set det med vores egne øjne, så jeg kunne beskrive det nærmere. Mit spørgsmål er: Hvor får børn det fra? Hvad kan man gøre for at forhindre denne skade på sig selv? Der er ingen problemer i denne familie, moren er arbejder på deltid til fordel for børene, faderen arbejder fuldtid, barnet har mange legekammerrater og børene er begge sunde og raske. Håber I kan hjælpe mig med at hjælpe min venninde og hendes datter.

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære spørger

Selvdestruktiv adfærd hos et barn, som du beskriver i dit spørgsmål, kan have flere forskellige årsager. Det hyppigste er forskellige udviklingsmæssige forstyrrelser herunder sygdomme i centralnervesystemet. Men der kan også være mange andre årsager. Men selvdestruktion hos et barn, dvs. barnet laver skade på sig selv, tyder på, at barnet har det dårligt, og derfor bør barnet altid undersøges nærmere først og fremmest hos en børnelæge, der vil lave en undersøgelsesplan. Jeg vil derfor råde til, at I taler med den 6årige piges mor, så barnet bliver undersøgt nærmere.

Med venlig hilsen

Birgit Peitersen

Speciallæge i pædiatri

Sidst opdateret: 09.10.2007
Annonce