Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Min baby vil ikke spise tilstrækkeligt

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg skriver angående min søn på 9 måneder, som vi har problemer med få til at spise. Jeg har talt med sundhedsplejersken og lægen, og de sagde, at jeg skulle prøve med bio strath dråber, hvilket ikke har hjulpet. Han spiser aller højst 2 måltider om dagen og har tabt sig 560gr i vægt og vejer nu 7.800 gram og er 72 cm. Hvad kan jeg gøre, for at han spiser.

Med venlig hilsen den nervøse mor

Svar

Kære nervøse mor

Det er altid bekymrende, hvis et barn ikke vil spise, og der er mange forskellige årsager. Oftest starter det med, at barnet har en sygdom f.eks. en febersygdom eller dårlig mave. Når det så er blevet rask, er mor stadig bekymret og begynder at presse barnet til at spise mere end det kan. Det medfører, at måltiderne begynder at blive et problem, og barnet bliver "trodsigt og kæmper imod at spise" det medfører endnu mere pres, og man kommer ind i en ond cirkel, som det kan være meget svært at komme ud af igen.

Hvis du har haft dit barn til lægen, så du er sikker på, at han ikke fejler noget. Du skal prøve at gøre måltiderne til en dejlig stund, hvor I hygger jer og har det rart. Giv ham små portioner, og lad ham spise det han vil uden at presse. Lad ham så vente til næste måltid, før han får noget igen og lad være med at give ham noget ind imellem bortset fra vand, hvis han er tørstig. Bliv ved med at lade være med at presse ham og prøv at lade som om, du er ligeglad, selvom han ikke spiser noget.

Når han så bliver sulten vil næsten alle børn begynde at spise. Men pas på ikke at give ham f.eks. mælk og saft ind imellem, det tager apetitten og pas også på ikke at presse ham, skælde ud eller blive ked af det for det mærker han og så bliver måltidet ved med at være en kamp. Det er svært men prøv. Du skal naturligvis være sikker på, at han ikke er syg, og at det er derfor han ikke har lyst til mad. Håber du kan bruge noget at dette.

Med venlig hilsen

Birgit Peitersen

Speciallæge i pædiatri

Sidst opdateret: 09.10.2007
Annonce