Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvorfor har mit barn tics og siger lyde?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg skriver på vegne af min søn, som nu igennem en længere periode har haft nogle underlige træk ved sine øjne. Dette giver sig til udtryk ved, at han hele tiden blinker meget kraftigt, og indimellem også trækker hagen ned mod højre skulder i forbindelse med dette. Det sidste nye er, at han nu også begynder at sige en svag brummelyd samtidig med de andre symptomer.

Vi har haft ham til øjenlæge, hun konkluderede, at hans øjne var røde og irreterrede, og gav ham derpå nogle allergidråber. Nu skal vi til egen læge i denne uge og have foretaget en allergitest, samt til en ny øjenlæge som vi har fået anbefalet af egen læge. Dette foruroliger os efterhånden meget, da det ser ud som symptomerne bliver flere og værre som tiden går. Han fungere ganske normalt på alle andre områder, både hjemme og i børnehaven. Har i noget bud på hvad der er galt med min søn?

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære spørger

Der er nogle børn der uvist af hvilken grund kan begynde med de symptomer, som du beskriver og som også udvikler sig til f.eks. lyde, ord og andre gentagne træk. Der er forskellige årsager, men en kan være det vi kalder Tourette Syndrom. For at komme diagnosen nærmere er det helt nødvendigt, at han bliver undersøgt af en specialist og her tilråder man oftest, at det først er en børnespecialist eller evt. henvisning til en børneafdeling for at blive undersøgt nærmere. Tourette Syndrom er ikke farligt men kræver speciel behandling.

Med venlig hilsen

Birgit Peitersen

Speciallæge i pædiatri

Sidst opdateret: 19.12.2007
Annonce