Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Virker ellipse behandling til hårfjerning?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg er en mand på 32 år, som har en kraftig hårvækst på både ryg, mave og bryst. Dette er generende, da specielt håret på ryggen i perioder klør. I forbindelse med dette har jeg været en tur på nettet for at finde behandlingsformer, og specielt en metode der hedder ellipse bliver ved med at dukke op. Dog er der meget stor forskel på prisniveauet, og så er det jeg bliver lidt mistænkelig og har nogle spørgsmål. 1) Virker det? 2) Er der risici? 3) Hvem skal jeg kontakte for få gode råd angående hvilke klinikker/behandlingscentre der tilbyder et godt produkt? På forhånd tak

Svar

Kære spørger

Som svar på spørgsmålene om hårfjerning ved behandling med såkaldt Ellipse skal jeg nævne, at behandlingen virker og er ganske effektiv; men når der annonceres med ”permanent hårfjerning” er det en sandhed med modifikationer. I de fleste tilfælde må der påregnes fornyede behandlinger efter ca. et halvt år. Til gengæld er der er ingen større risiko med hensyn til hudskader, når behandlingen gennemføres af læger med særlig dokumenteret erfaring eller med sygeplejersker, der arbejder i samarbejde med en sådan læge. Om dette kan i øvrigt henvises til en bekendtgørelse fra Sundhedsstyrelsen om kosmetisk behandling med ikrafttræden den 1/12-2007. I dit tilfælde vil hårfjerning være henregnet under kosmetisk behandling.

Ellipsen er en dansk udviklet maskine, der udsender korte impulser af meget intens lys (IPL). Der er ikke tale om en egentlig laserbehandling, men denne lys behandling placeres almindeligvis i samme kategori som visse klasser af laser. På det private marked er der, som du er opmærksom på, forskel på prisniveauet. Det kan vist ikke være anderledes. Jeg har ikke mulighed for at henvise dig med hensyn til hvilke behandlingscentre, der tilbyder det bedste produkt. Almindeligvis kunne man måske pege på den, der har haft den længste erfaring.

Med venlig hilsen

Hugh Zachariae

Speciallæge i hudsygdomme

Sidst opdateret: 16.01.2008
Annonce