Annonce

Er det noget bestemt inde i kroppen der gør mig forelsket?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg er en kvinde på 31 år, og er lykkelig gift, men i det sidste halve år er mine følelser begyndt at forandre sig. For et ½ år siden begyndte der en ny mand på mit arbejde, og lige siden har mine tanker og følelser kun handlet om ham. Mit spørgsmål er så: Er det noget bestemt inde i kroppen der gør mig forelsket? Er det hormoner eller noget i hjernen/kroppen der gør, at jeg ikke kan være tilfreds med den mand jeg egentlig elsker.

Med venlig hilsen en Spørger

Svar

Kære Spørger

Du skriver, at du er lykkelig gift, men at du har forelsket dig i en ny mand på dit arbejde - har det noget med hormonerne at gøre? Ja, der sker mange ting i hjerne, hjerte og krop, når man forelsker sig, og det kan være svært at styre, når hovedet måske fortæller, at man gør klogt i at holde sig til den mand, man er gift med - men kroppen siger noget andet.

Du mærker et dilemma og bliver forvirret. Jeg hæfter mig ved, at du giver udtryk for, at du er gift med den mand, du egentlig elsker - men at dine tanker og følelser for tiden mere handler om den anden. Det er meget almindeligt, at man bliver tiltrukket af noget nyt og måske mere spændende end det kendte og trygge. Det kan være, at du savner spænding i din hverdag og føler dig tiltrukket af noget nyt og anderledes. Jeg vil bede dig tænke over, om den spænding og følelse af forelskelse du savner kunne tilfredsstilles på andre måder end ved at indlede et nyt forhold. Kunne du tale med din mand om, hvordan I kunne skabe fornyelse i jeres forhold?

Fortæl ham hvad du savner, spørg ham om, hvordan han oplever jeres forhold, lav nogle planer hvor I genfinder de følelser I havde for hinanden i starten af jeres forhold og giv noget næring til jeres fælles liv. Måske skal I finde tilbage til noget, der har været godt imellem jer, og måske skal I også opdyrke nye fælles interesser - en rejse eller andet. Du er jo i en alder, hvor det kunne komme på tale at få børn - det er et emne, du kan tale med din mand om - og under alle omstændigheder skal du gøre op med dig selv, hvem du gerne vil have børn med. Det er fint, at du er ærlig omkring dine følelser, og jeg ønsker for dig, at du får styr på dine følelser ved også at bruge din fornuft.

Med venlig hilsen

Birgitte Winkel

Samlivsterapeut

Sidst opdateret: 20.02.2023
Annonce