Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Min datter på 3½ år snorker og falder hele tiden i søvn, hvad skal vi gøre?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg skriver vedr min datter på 3 ½ år, hun har igennem det sidste halve år snorket en hel del faktisk så meget at hun har kunnet overdøve en krigsfilm igennem 2 lukkede døre. Men så for ca 2 måneder siden begynde det at ændre sig, det vil sige at det blev mere voldsom men at der nu blev længere imellem snorknene og det virker som om det de er blevet dybere. Samtidig begynde hun også at falde i søvn hele tiden, når hun sidder på toiletet i børnehaven, i badekaret, på gyngen og når hun feks sidder og læser en bog.

Dette sker normalt 2-3 gange om dagen. For ca 2 uger siden fik hun en sten (på 500g) i hovedet og måtte limes der var dog ikke tegn på hjerenrystelse eller andre ting. Men efter den tid er det blevt meget slemt og nogen dage er hun helt oppe på at falde i søvn 4 gange om dagen både her hjemme eller i børnehaven som nu holder opsyn med hende det meste af tiden. Lægen mener ikke der er noget galt men vil da gerne se på hende men har først tid om 3 uger. Hvad kan der være galt med min datter?

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Tak for dit spørgsmål. Jeg kan godt forstå du er bekymret for det er ikke normalt at et barn på 3½ år falder i søvn hele tiden. Du skriver ikke hvor længe hun sover men det lyder umiddelbart som det er en slags anfald hun har dvs en slags anfaldssygdom evt epilepsi. Jeg vil foreslå at hun bliver undersøgt for dette bedst vis en specialist i børnesygdomme dvs krampesygdomme hos børn eller på en børneafdeling. Det kan betyde en kortere indlæggelse til observation så fagfolk kan se hendes anfald, men da hun har flere anfald om dagen vil man hurtigt kunne observere hendes anfald. Det er usikkert om det har noget med hendes snorken at gøre men det kan godt hænge sammen. Snorken kan også skyldes polypper, det kan en ørelæge afklare.

Venlig hilsen

Birgit Peitersen

Speciallæge i pædiatri

Sidst opdateret: 09.06.2008
Annonce