Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Min 7 årige datter kysser en anden pige, hvordan skal jeg takle det?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Min datter på 7 år har lige fortalt mig, at hun og en skoleveninde gemmer sig på legepladsen og kysser hinanden på munden. Jeg spurgte hende, hvorfor de gjorde det, og det var fordi, at det kildede så dejligt i hendes numse. Jeg fortalte hende, at jeg synes de skulle lade være, for hvis de blev opdaget kunne de få skæld ud eller blive drillet af de andre børn. Hun kunne så også fortælle mig at, 2 piger jo godt kunne bo sammen, så det så hun intet problem i. Hvordan tackler man det? Hvad siger man til hende?

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Børn er også sexuelle væsener, og netop fra 7-års alderen begynder de at opdage deres køn og de fornøjelser, der kan følge med det. Glæd dig over, at din datter på 7 år fortæller om sin oplevelse med en skoleveninde, hvilket kan give dig anledning til lidt sexualoplysning. Fortæl hende også, at det ikke er så godt at kysse en skoleveninde i skolen, og det er rigtigt når du siger, at de kan blive drillet af de andre børn. Overvej din egen holdning til sex med eget og det modsatte køn og bliv opmærksom på, om du har nogle fordomme. Det vil være nemmere for dig at tale åbent med din datter om sex, når du er afklaret med dig selv. Lyt til de spørgsmål, din datter kan kan have, og svar hende så ærligt og åbent som du kan.

Med venlig hilsen

Birgitte Winkel

Samlivsterapeut

Sidst opdateret: 21.08.2008
Annonce