Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Min datter kan ikke komme af med vandet, er det tegn på sygdom?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Min datter har indimellem problemer med at komme af med vandet, selv om hun skal tisse. Hun kan sidde på wc og vente og "være ved at tisse i bukserne", og alligevel kan hun ikke komme af med vandet. Det vil bare ikke ud. Hun har ikke ondt, men hun græder, fordi hun har så stærk tissetrang, men at det lukker af. I morges sad hun 1/2 time og intet skete, selv om vi prøver at tænde for vandhanen. Dette sker i perioder. Kan det være tegn på en sydom, som vi skal til lægen med?

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Tak for din henvendelse. Ja, det er næsten altid tegn på sygdom, hvis iøvrigt normale børn ikke kan komme af med vandet. Du skriver ikke, hvor gammel din datter er, og om hun altid i perioder har haft besvær med at tisse i al den tid, du har kunnet se, hvordan hun tisser - dvs fra hun var renlig. Jeg foreslår, at hun dels bliver undersøgt for blærebetændelse og dels for forsnævring i urinrøret, idet begge disse tilstande giver problemer med at tisse, men naturligvis også andre symptomer. Endelig kan hun have fået en blæresten eller en slap blære, men disse tilstande kan findes ved de samme undersøgelser, som man bruger til at undersøge de andre muligheder, jeg har nævnt.

Med venlig hilsen

Birgit Peitersen

Speciallæge i pædiatri

Sidst opdateret: 25.08.2008
Annonce