Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Kan hun elske mig, når hun kan sige sådanne ting til mig?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Min kone og jeg var til koncert i lørdags og var meget forelskede, vi snakkede om, at vi nu skulle til at have et barn mere. Vi var meget kærlige, og som timerne gik, blev vi lidt fulde, min kone var blevet en hel del mere fuld end mig. Da vi gik ud for at mødes med nogle venner efter koncerten spurgte jeg, om ikke hun var lidt fuld? Nej, sagde hun, og jeg spurgte et par gange mere, hvor efter hun blev sur. Hun begyndte at gå, og det var der, det hele startede. Hun spurgte om, hvorfor jeg altid skulle være så nedladende, og om hun ikke måtte være fuld i fred? Jeg gik efter hende og sagde, om vi ikke skulle gå hen til de andre. Men det var ligesom om, jeg ikke kunne komme i kontakt med hende, og jo mere jeg prøvede at komme til hende, jo mere sur blev hun, hvad skulle jeg gøre, bare gå?

Det kunne jeg ikke - så prøvede jeg med at undskylde, hvorefter hun slog og sparkede og sagde, jeg skulle pisse af, det skete tre gange, hvorefter jeg fik nok og gik, men togene kørte ikke mere, så jeg gik et par km, så jeg kunne tage metroen. Da jeg sad i metroen, begyndte hun at ringe til mig og svinede mig til over, at jeg havde efterladt hende i byen, og for hver gang, hun ringede, sagde hun nogle meget grimme ting, og så lagde hun på.

Da jeg kom til den station, hvor jeg skulle af, fik jeg det dårligt over, jeg havde efterladt hende i byen - jeg fik fat i en taxa og kørte tilbage til byen for at finde hende. Hver gang jeg ringede og spurgte, hvor hun var, sagde hun at jeg kunne pisse af. Efter, jeg havde kørt rundt og ledt lidt, kørte jeg hjem igen, jeg var meget ked af det og viste ikke, hvad jeg skulle gøre. Efter 20 minutter kom hun hjem, gav mig et kys på kinden og sagde, at hun ikke var sur. Jeg skulle bare lade hende være lidt.

Mit hoved er lige ved at springes - kl. 23 skulle vi have et barn mere, og kl. 02.30 ville jeg skilles. Da vi stod op, fortalte jeg, hvad der var sket, og at jeg overvejede, om vi skulle skilles. Hun blev meget ked af det og sagde undskyld, men at hun havde følt sig provokeret af mig, men hun kunne ikke huske alle de ting, hun havde sagt, og at hun havde slået mig. Kan hun elske mig, når hun kan sige sådanne ting til mig? Hvad sker der med et menneske, når det slår sådan klik? Mit spørgsmål er vel nok om, hvad der sker med nogle mennesker, når de får for meget alkohol, og om de er til at stole på? Ved ikke, om i kan hjælpe, men tak for det.

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Tak for dit brev - nogle gange er det hjælp nok at få skrevet, hvordan man har det med noget svært, så jeg tror, at du selv har svaret på dit spørgsmål: "hvad sker der med mennesker, når de får for meget alkohol"? Når man har fået for meget alkohol, løber det løbsk for én. Man har ikke styr på, hvad man siger og gør, og er ikke opmærksom på, hvad man gør i forhold til andre mennesker. Der kommer for meget forvirring ud, man kan ikke styre sig selv hverken kropsligt, følelsesmæssigt eller mentalt, og man er helt utilregnelig.

Det må have været underligt for dig at opleve, at inden for relativt få timers interval kan dit forhold til din kone ændre sig fra dyb kærlighed til lyst til at blive skilt fra hende. Dine følelser har også været i spil, og du er blevet et offer for din kones ukontrollerede adfærd. Det er vigtigt, at du holder fast i dig selv og i den situation, hvor I begge endnu var ædru og forelskede. Det, der derpå fulgte, er et mellemspil, som I kan bruge til at blive klar på, at det ikke er godt for jeres forhold, at der går alkohol i den. Jeg synes, I skal få talt igennem, hvad der skete den aften - uden at bebrejde hinanden men blot gennemgå forløbet og herefter støtte hinanden i en bedre måde at være sammen på end at drikke sig fra sans og samling. Og når I så har fået talt det igennem, kan I bedre tage stilling til, om I er parate til at få endnu et barn sammen.

Med venlig hilsen

Birgitte Winkel

Samlivsterapeut

Sidst opdateret: 09.09.2008
Annonce