Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvilke bivirkninger er der i forbindelse med indtagelse af steroider?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Dette er et spørgsmål om steoider, som min søn (22 år) tager for at få større muskler. Som mor vil jeg gerne vide, hvor skadelige de er? Jeg har søgt på dem på nettet uden at finde, hvad de egentlig gør af skadevirkninger, fandt kun unge mænd som siger, at de virker rigtigt godt! Pillerne hedder: Anahexia, Methandienone. Håber at I kan hjælpe

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Jeg synes, det er fint, du prøver at tage hånd om din søns brug af steroid i forbindelse med træning. Enhver form for brug af steroider som præstationsfremmende middel er forbudt. Flere træningscentre har indgået aftale med Anti Doping Danmark om uanmeldte tests af medlemmerne. En positiv test vil medførere udelukkelse fra at træne i centeret. Brug af steroider i organiseret idræt vil medføre udeleukkelse fra sporten. Begrebet steroider er ofte lig med Anabole steroider, altså stoffer der skal virke opbyggende blandt andet på muskelmassen. Der er forskelle på de forskellige stoffers virkemåde. Af bivirkninger kan nævnes: Undertrykkelse af kroppens egen hormonproduktion, uren hud, forhøjet blodtryk, forstørret hjerte, påvirkning af leveren, psykiske ændringer, påvirkning af centralnervesystemet, udvikling af "bryster" og ændring af fedtindholdet i blodet. Denne liste er ikke udtømmende, men giver dog en idé om, at det ikke er uden risiko at bruge anabolske steroider. Nu er det jo ikke sikkert, at din søn rammes af alvorlige bivirkninger, men ingen kan vide sig sikre, så jeg synes bestemt, du bør opfordre ham til at stoppe.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johannsen

Speciallæge i ortopædkirurgi

Læs mere på Anti Doping Danmarks hjemmeside

Sidst opdateret: 08.05.2010
Annonce