Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Er der midler mod acne jeg kan bruge, der ikke skader et eventuelt foster?

Spørgsmål

Kære Netdoktor

Jeg har fået p-piller mod uren hud siden jeg var 15 år gammel. Nu er jeg 21 og overvejer at blive gravid. Jeg har prøvet at stoppe med p-pillerne, men så kan jeg slet ikke styre min akne og uønsket hårvækst. Er der noget andet man kan få til at styre hormonerne, som ikke kan skade et eventuelt foster?

Med venlig hilsen en spørger

Svar

Kære Spørger

Hvis du vil blive gravid må du, som du ved, i en periode være uden p-piller, og det samme gælder brugen af acnemidler som isotretinoin og tetracykliner. Derimod kan erythromycin anvendes uden for 1. trimester. Du kan også benytte et acnemiddel som skinorencreme, dog ikke direkte på brystvorter ved amning og i øvrigt henvende dig nærmere til hudlæge for at få oplysning om andre acnemidler i form cremer, der kan bruges under graviditet. Med hensyn til den uønskede hårvækst i perioden uden p-piller foreligger der former for blegning, barbering, voksning, epilering og fjernelse ved laserbehandling. Også her kan jeg anbefale henvendelse til hudlæge.

Venlig hilsen

Hugh Zachariae

Speciallæge i hudsygdomme

Sidst opdateret: 09.12.2008
Annonce